Κόσμος

ΗΠΑ: Σπίτι στο χείλος του γκρεμού μετά από κατολισθήσεις στην Καλιφόρνια

Οι έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών προκάλεσαν κατολίσθηση στην κοινότητα Σαν Κλεμέντε της Καλιφόρνια, με τις αρχές να εκδίδουν εντολή εκκένωσης των σπιτιών που βρίσκονται στην άκρη της βουνοπλαγιάς.

Σε βίντεο από drone διακρίνονται ορισμένα σπίτια να βρίσκονται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού. Μια πισίνα «κρέμεται» κατά το ήμισυ στο κενό, ενώ έπιπλα κήπου και γλάστρες έχουν πέσει από ύψος πολλών μέτρων.

California
photo Reuters

Με σεισμό παρομοίασε τη στιγμή της κατολίσθησης, ο 41χρονος Σι-Τζέι Σμιθ, του οποίου το σπίτι είναι ένα από αυτά που κινδυνεύουν άμεσα. Παραδέχθηκε ότι οι ιδιοκτήτες γνώριζαν τον κίνδυνο που υπήρχε σε περίπτωση κατολίσθησης. «Η θέα είναι πανέμορφη. Θεωρήσαμε ότι άξιζε το ρίσκο», είπε.
Οι καταιγίδες στη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα, ειδικά στην κομητεία Όραντζ της Καλιφόρνια. Αν και οι βροχές σταμάτησαν σήμερα, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως μια νέα καταιγίδα αναμένεται στην περιοχή την ερχόμενη εβδομάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS