Κόσμος

ΗΠΑ: Το διάστημα «τρώει» τα οστά των αστροναυτών – Σημαντική έρευνα για τις φιλόδοξες αποστολές του μέλλοντος

Μελέτη για την απώλεια οστικής μάζας σε αστροναύτες, ενισχύει την κατανόηση των συνεπειών της παραμονής στο διάστημα για το ανθρώπινο σώμα. Τα συμπεράσματα αυτά, είναι καθοριστικής σημασίας για το ενδεχόμενο υλοποίησης φιλόδοξων διαστημικών αποστολών στο μέλλον.

Μία μελέτη σχετικά με απώλεια οστικής μάζας σε 17 αστροναύτες που αποτέλεσαν πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), ενισχύει την κατανόηση των συνεπειών της παραμονής στο διάστημα για το ανθρώπινο σώμα, αλλά και των βημάτων που πρέπει να γίνουν για τη μετρίαση των συνεπειών αυτών.

Τα συμπεράσματα αυτά, είναι καθοριστικής σημασίας για το ενδεχόμενο υλοποίησης φιλόδοξων διαστημικών αποστολών στο μέλλον.

Η μελέτη συγκέντρωσε νέα δεδομένα για την απώλεια οστικής μάζας σε αστροναύτες και αναφορικά με την επίδραση των συνθηκών της διαστημικής μικροβαρύτητας, αλλά και σχετικά με το βαθμό ανάκτησης της πυκνότητας των οστών, μετά από την επιστροφή των αστροναυτών στη γη.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 14 άντρες και τρεις γυναίκες αστροναύτες με μέση ηλικία τα 47 έτη και τη διάρκεια των διαστημικών αποστολών να κυμαίνεται μεταξύ τεσσάρων και επτά μηνών και το μέσο όρο της χρονικής διάρκειας τους να φτάνει περίπου στους 5,5 μήνες.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επτά χωρών συνεχίζουν στην Ουάσινγκτον τις συνομιλίες τους για την Ουκρανία
Αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γιατί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν συζητήθηκε λεπτομερώς στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε νωρίτερα
ΝΑΤΟ
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 3