Κόσμος

ΗΠΑ: Το ελαττωματικό ακουστικό του Τραμπ όταν ακούει για… Κου Κλουξ Κλαν

O Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα το ελαττωματικό ακουστικό που φόραγε για την «παράλειψή» του να απορρίψει κατηγορηματικά την υποστήριξη που προσέφερε σε εκείνον ένας ρατσιστής, επιχειρώντας να καταλαγιάσει τον σάλο που προκάλεσε κι ενδέχεται να επισκιάσει την πορεία του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. 

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Την παραμονή της μεγαλύτερης εκλογικής αναμέτρησης στο πλαίσιο της διαδικασίας των προκριματικών εκλογών, το φαβορί των Ρεπουμπλικάνων επιχείρησε να εξηγήσει γιατί δεν καταδίκασε την υποστήριξη που του προσέφερε ο πρώην αρχηγός της Κου Κλουξ Κλαν και προσωπικότητα της άκρας δεξιάς Ντέιβιντ Ντιουκ σε μια τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε χθες.

«Κάθομαι σε ένα σπίτι στην Φλόριντα φορώντας ένα πολύ κακής ποιότητας ακουστικό που μου έδωσαν από το οποίο μπορούσε μετά βίας να ακούσεις τι έλεγε, όμως εγώ άκουγα πολλές φωνές» τόνισε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Today” του τηλεοπτικού δικτύου NBC.
«Απέρριπτα τον Ντέιβιντ Ντιουκ καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, στο Facebook, στο Twitter και προφανώς, δεν είναι ποτέ αρκετό» πρόσθεσε ο μεγιστάνας.

Δεν είναι προς το παρόν ξεκάθαρο εάν η υποστήριξη αυτή θα προκαλέσει πλήγμα για την εικόνα του δισεκατομμυριούχου. Ο ίδιος άλλωστε είδε την δημοτικότητά του να ενισχύεται, ενώ επικράτησε στις 3 από τις 4 προκριματικές εκλογές αφού είχε προτείνει να απαγορευτεί προσωρινά η είσοδος των μουσουλμάνων στην χώρα, κατηγορώντας παράλληλα τους Μεξικανούς μετανάστες ότι είναι εγκληματίες και βιαστές.
Αύριο, Σούπερ Τρίτη, που ψηφίζουν 11 πολιτείες, πολλές στον αμερικανικό νότο, ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει σε πολλές εξ αυτών.

Οι αντίπαλοι του Ντόναλντ Τραμπ τον κατηγορούν ότι κατέφυγε σε αοριστολογίες ερωτώμενος επανειλημμένα στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN σχετικά με την υποστήριξη του πρώην αρχηγού της Κου Κλουξ Κλαν κι αν καταδικάζει τη δράση της ρατσιστικής οργάνωσης. Ο Ντιουκ είναι από την Αλαμπάμα, μία από τις πολιτείες που θα ψηφίσουν αύριο.
Ο Ρούμπιο, ένας γερουσιαστής από την Φλόριντα που θεωρείται από αρκετούς Ρεπουμπλικάνους ως το πρόσωπο που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να νικήσει τον Τραμπ, δήλωσε σήμερα:
«Δεν με νοιάζει πόσο ελαττωματικό ήταν το ακουστικό. Η Κου Κλουξ Κλαν ήταν απόλυτα ξεκάθαρη και εκείνος αρνήθηκε να την καταδικάσει». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: «Η Επιχείρηση Epic Fury τελείωσε»
Ο Ρούμπιο είπε ότι τα ζητήματα που αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του αποθέματος εμπλουτισμένου ουρανίου υψηλού βαθμού, θα επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα Τύπου «James S. Brady» στο Λευκό Οίκο
Η Τεχεράνη διαψεύδει ότι επιτέθηκε στα ΗΑΕ και προειδοποιεί για «αποφασιστική αντίδραση» σε περίπτωση επιθέσεων στο Ιράν
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού απέρριψε τις κατηγορίες του Υπουργείου Άμυνας των ΗΑΕ ως «αβάσιμες», ενώ κατηγόρησε τα ΗΑΕ ότι επιτρέπουν στις αμερικανικές και ισραηλινές δυνάμεις να επιχειρούν από το έδαφός τους
Πύραυλος εκτοξεύεται από πλοίο κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ιρανικού ναυτικού στον Κόλπο του Ομάν και στον Ινδικό Ωκεανό
Το Ιράν θεσπίζει νέο μηχανισμό κυριαρχίας για τη διέλευση πλοίων στα Στενά του Ορμούζ
Τα πλοία που σκοπεύουν να διέλθουν από τα Στενά του Ορμούζ, «αφού ειδοποιήσουν τις ιρανικές αρχές, πρέπει να λάβουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο θα περιέχει πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες κυκλοφορίας τους»
Πλοία στα Στενά του Ορμούζ κοντά στο Μπαντάρ Αμπάς, Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ:«Γυμνάζομαι τόσο πολύ, περίπου ένα λεπτό την ημέρα, αν είμαι τυχερός»
Ο Ντόναλντ Τραμπ καυχιέται συχνά για τη φυσική του κατάσταση, συγκρίνοντάς την με εκείνη του προκατόχου του, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αποσύρθηκε από την προεδρική κούρσα του 2024 λόγω προβλημάτων υγείας
Ντόναλντ Τραμπ