Κόσμος

ΗΠΑ: Χωρίς τον Τραμπ και το δεύτερο debate των υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Χωρίς τον Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζονται τα debate των υποψηφίων για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Οι υποψήφιοι θα μονομαχήσουν σε ένα ακόμα debate με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να το σνομπάρει, καθώς θεωρεί ότι έχει μεγάλο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του στις δημοσκοπήσεις.

Την ώρα του ντιμπέιτ ο Τραμπ θα βρεθεί στο Μίσιγκαν, σε μια προσπάθεια να προελκύσει τους ψηφοφόρους της εργατικής τάξης, μετά τη συμμετοχή χθες Τρίτη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν σε πικετοφορία απεργών της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στις 23 Αυγούστου, ημέρα που οι άλλοι οκτώ υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων συμμετείχαν στο πρώτο ντιμπέιτ, ο Τραμπ επέλεξε να δώσει συνέντευξη στην εκπομπή που διατηρεί ο Τάκερ Κάρλσον στην πλατφόρμα X.

Ακόμη και από απόσταση όμως ο δισεκατομμυριούχος απέδειξε την ισχύ της επιρροής του, με έξι από τους αντιπάλους του να δηλώνουν ότι θα πρέπει να αναλάβει την προεδρία ακόμη κι αν καταδικαστεί σε μια από τις πολλές υποθέσεις στις οποίες είναι κατηγορούμενος.

Σήμερα έξι άνδρες και μία γυναίκα θα βρεθούν στο πλατό του Fox Business στις 18:00 (τοπική ώρα, 04:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) στην Καλιφόρνια. Η πρόκληση παραμένει η ίδια: πώς να υπάρξουν απέναντι σε έναν πρώην πρόεδρο που προσελκύει όλη την προσοχή των μέσων ενημέρωσης με τις προκλητικές του δηλώσεις και τις δικαστικές του περιπέτειες;

Πτώση του ΝτεΣάντις

Πρώτος ο κυβερνήτης της Φλόριντα, ο Ρον ΝτεΣάντις, που θεωρείται από κάποιους συντηρητικούς η εναλλακτική του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όμως η δημοτικότητά του μειώνεται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Ο ΝτεΣάντις — που έχει γίνει γνωστός για τις σοκαριστικές απόψεις του για την άμβλωση, τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων ή τη μετανάστευση – βρίσκεται περισσότερες από 40 μονάδες πίσω από τον Τραμπ, σύμφωνα με τη RealClearPolitics.

Οι υπόλοιποι αντίπαλοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών –μεταξύ των οποίων η πρώην πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, ο επιχειρηματίας Βίβεκ Ραμασουάμι και ο πρώην πρόεδρος Μάικ Πενς– βρίσκονται μεταξύ του 4 με 5%.

Τέσσερις μήνες πριν τις πρώτες προκριματικές εκλογές ο Τραμπ, αντιμέτωπος με κατηγορίες σε τέσσερις υποθέσεις, εξακολουθεί να κατατροπώνει κάθε αντίπαλό του και να επωφελείται από τη μαζική στήριξη των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικανών.

Εξάλλου οι περισσότεροι αντίπαλοί του για το χρίσμα αποφεύγουν να επιτεθούν εναντίον του πρώην προέδρου, καθώς δεν θέλουν να αποξενώσουν τη βάση του.

Μονομαχία Τραμπ- Μπάιντεν στο Μίσιγκαν

Ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος έχει ήδη αφιερωθεί στην προεκλογική του εκστρατεία και έχει επικεντρώσει τις επιθέσεις στο πρόσωπο του Μπάιντεν, αντιπάλου του και στις εκλογές του 2020.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος από την πλευρά του έχει επίσης αρχίσει τον τελευταίο καιρό να επιταχύνει τους ρυθμούς της προεκλογικής του εκστρατείας και χθες βρέθηκε στο Μίσιγκαν για να υποστηρίξει τους απεργούς εργαζόμενους στις τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ο Μπάιντεν έχει θέσει στο επίκεντρο της εκστρατείας του την ανάκτηση των ψηφοφόρων της εργατικής τάξης, οι οποίοι το 2016 έκαναν την έκπληξη προτιμώντας τον Τραμπ από τη Χίλαρι Κλίντον.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος θα εκφωνήσει σήμερα το βράδυ ομιλία μπροστά από εργοστάσιο ανταλλακτικών στην Κλίντον Τάουνσιπ, λίγα περισσότερα από 60 χιλιόμετρα από το σημείο όπου ο Δημοκρατικός στάθηκε χθες στο πλευρό των επικεφαλής των συνδικάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Σάλος στο Fox News για τις δηλώσεις κατά των αστέγων – Ο Μπράιαν Κίλμιντ ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιό του
Ο Μπράιαν Κίλμιντ σόκαρε σε ζωντανή μετάδοση προτείνοντας να χορηγούνται θανατηφόρες ενέσεις σε άστεγους που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές – Μπροστά στην κατακραυγή, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη
Ο Μπράιαν Κίλμιντ
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποιεί την Ευρώπη: «Η Ρωσία θα κινηθεί κατά των κρατών που θα κατασχέσουν τα περιουσιακά στοιχεία της»
Η Ρωσία δηλώνει ότι η όποια κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων ισοδυναμεί με κλοπή και θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στα ομόλογα και τα νομίσματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης
Ντμίτρι Μεντβέντεφ 2
Οι καύσωνες, οι πλημμύρες και οι ξηρασίες του φετινού καλοκαιριού κόστισαν στην Ευρώπη 43 δισεκατομμύρια ευρώ
Εκτιμάται ότι μέχρι το 2029, τα κόστη που προκλήθηκαν από τις καταστροφές του καλοκαιριού του 2025 θα μπορούσαν να φθάσουν τα 126 δισεκατομμύρια ευρώ - Σε δυσκολότερη θέση Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία
Φωτογραφία αρχείου AP Photo
To BBC παγίδευσε τον άνδρα - κλειδί πίσω από τα porta potty parties στο Ντουμπάι - «Πολλά κορίτσια μπορούν να κάνουν ό,τι θέλεις»
Μια εντυπωσιακή έρευνα του BBC ταυτοποίησε τον Τσαρλς Μουεσίγκουα, πρώην οδηγό λεωφορείου στο Λονδίνο, ως τον αρχηγό ενός κυκλώματος πορνείας που δραστηριοποιείται στις πιο ακριβές συνοικίες του Ντουμπάι
Στιγμιότυπο οθόνης του άνδρα με το παρατσούκλι Abbey, στο βίντεο του BBC 2