Κόσμος

«Ιπτάμενο» σούσι στο Ισραήλ – Drone για παραδόσεις τροφίμων σε πακέτο και φαρμάκων

Άλλα κόλπα ετοιμάζει το Ισραήλ και πλέον πολλές παραγγελίες σούσι, παγωτού και μπίρας έρχονται εξ ουρανού!

Το Ισραήλ, μια από τις ηγετικές χώρες στην αγορά των drones, εισέρχεται στον χώρο της διανομής προϊόντων από αέρος, όχι μόνο τροφίμων αλλά σε ένα δεύτερο χρόνο και φαρμάκων.

Στη διάρκεια μιας επίδειξης την περασμένη Δευτέρα, που πραγματοποιήθηκε σε μια παραλία του Τελ Αβίβ, τρία drones, τα δύο μεταφέροντας σούσι και το τρίτο μπίρα, πέταξαν στον ισραηλινό ουρανό προτού προσθαλασσωθούν.

Η πτήση τους οργανώθηκε από την High Lander και την Cando, δύο ισραηλινές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτόν, στο πλαίσιο ενός προγράμματος ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την προώθηση της ισραηλινής τεχνολογίας σε αυτό τον τομέα.

Η Ντανιέλα Παρτέμ, η οποία ηγείται της πρωτοβουλίας αυτής στην Ισραηλινή Αρχή Καινοτομίας, δήλωσε ότι στο μέλλον φαντάζεται “χιλιάδες” drones να πετάνε ταυτόχρονα στις πολύβουες πόλεις, μεταφέροντας ιατροφαρμακευτικό υλικό, παρέχοντας υποστήριξη στις αποστολές της αστυνομίας και παραδίδοντας φαγητό σε πακέτο.

“Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική αγορά στο Ισραήλ, που να μην κυριαρχείται από μια εταιρεία”, είπε η ίδια.

“Αν καταφέρουμε να απομακρύνουμε τα οχήματα από τους δρόμους στρέφοντάς τα στους αιθέρες, μπορούμε να επηρεάσουμε την κίνηση, μπορούμε να μειώσουμε τη μόλυνση του αέρα… μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο, ασφαλέστερο περιβάλλον για την παράδοση αγαθών”.

Μέχρι στιγμής, τα drones πραγματοποιούν αποστολές σαν εξάσκηση με στόχο την εγκατάσταση των ειδικών επιφανειών για την προσγείωσή τους στην πόλη.

Η αλυσίδα καταστημάτων πώλησης παγωτών Golda άνοιξε ένα υποκατάστημα στην παραλία του Τελ Αβίβ, όπου οι πελάτες θα μπορούν να σκανάρουν έναν κωδικό QR και να παραγγέλνουν ό,τι επιθυμούν για να τους παραδοθεί με drone.

“Σε λιγότερο από 10 λεπτά μπορείς να παραλάβεις την παραγγελία σου, κάτι το οποίο δεν μπορεί να συμβεί με συμβατικά οχήματα”, λέει η διευθύντρια μάρκετινγκ της εταιρείας Τάλια Μάρντερ.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Κάρολος και η Καμίλα στο Βρετανικό Μουσείο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
Η Βρετανία τιμά τη μνήμη και την κληρονομιά της Ελισάβετ Β', ενώ παράλληλα σχεδιάζει τη δημιουργία ενός εμβληματικού μνημείου στο κέντρο του Λονδίνου, για τη διαχρονική παρουσία και προσφορά της στη χώρα
Η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ και ο νυν βασιλιάς Κάρολος
Το Ισραήλ αμφιβάλλει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν – Έχει ήδη εγκρίνει νέα σχέδια επίθεσης
Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για την επανέναρξη του πολέμου από τότε που ξεκίνησε η εκεχειρία, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής ασκήσεων με τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών και ιπτάμενων τάνκερ σε όλη τη Μέση Ανατολή
Αεροσκάφος