Κόσμος

Ιράκ: Αληθινές σφαίρες και δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών

Πραγματικές σφαίρες και δακρυγόνα χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις ασφαλείας στη Βασόρα για να διαλύσουν μια μικρή διαδήλωση κατά της διαφθοράς στην πόλη αυτή στο νότιο Ιράκ.

Περίπου 250 άνθρωποι είχαν περικυκλώσει ένα κτίριο όπου στεγάζεται προσωρινά το επαρχιακό συμβούλιο, για να διαμαρτυρηθούν για τη διαφθορά και να ζητήσουν καλύτερες υπηρεσίες και δουλειά για όλους. Οι συγκεντρωμένοι εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των οχημάτων της αστυνομίας.

Η δεύτερη σε μέγεθος πόλη του Ιράκ συγκλονίζεται το τελευταίο διάστημα από διαδηλώσεις, στις οποίες πολλά κτίρια έχουν λεηλατηθεί και πυρποληθεί. Οι ταραχές ξέσπασαν τον Ιούλιο και κορυφώθηκαν τον Σεπτέμβριο.

Οι κάτοικοι της Βασόρας δηλώνουν εξοργισμένοι από τη διαφθορά και την κακοδιοίκηση που οδήγησαν στη διάλυση των υποδομών, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση και να μην έχουν ασφαλές πόσιμο νερό.

irak

irak

irak

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Tουρκία: Ο αστυνομικός που στις διαδηλώσεις στο Γκεζί έριξε χημικά στη «γυναίκα με τα κόκκινα» καταδικάστηκε να φυτεύσει 300 δέντρα
Σε μεταγενέστερη απόφαση, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επέκρινε την Τουρκία, κρίνοντας ότι η τιμωρία που επιβλήθηκε δεν ήταν επαρκής
Αστυνομικοί στην Τουρκία
Η δολοφονία Λαριτζανί δίνει τα κλειδιά του Ιράν στον στρατό – Ανάλυση New York Times
Ως ανώτατος αξιωματούχος εθνικής ασφάλειας του Ιράν, ο Αλί Λαριτζανί λειτουργούσε ως γέφυρα ανάμεσα στα πιο σκληροπυρηνικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και στις πιο μετριοπαθείς πολιτικές φατρίες
Ο Αλί Λαριτζανί