Κόσμος

Ιράκ: Βομβιστική επίθεση σε κηδεία! 16 νεκροί και 14 τραυματίες

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 14 τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση κατά τη διάρκεια της κηδείας Ιρακινών παραστρατιωτικών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε μάχες με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους την Τετάρτη.

Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση στο Ιράκ μετά τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στις 16 Ιανουαρίου και στοίχισε τη ζωή σε 31 ανθρώπους στη Βαγδάτη.

Δύο βόμβες εξερράγησαν τη στιγμή που έμπαινε η πομπή με τα φέρετρα στο κοιμητήριο του χωριού Ασντίρα, στο βόρειο Ιράκ, όπως εξήγησε ο δήμαρχος Σαλαχεντίν Σααλάν. Το σουνιτικό χωριό βρίσκεται στα νότια του Ας-Σαρκάτ, ένα από τα τελευταία προπύργια του ΙΚ που καταλήφθηκε πρόσφατα από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Οι τραυματίες δεν μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία επειδή στην περιοχή είχε ήδη πέσει το σκοτάδι και οι κάτοικοι φοβούνταν ότι οι τζιχαντιστές μπορεί να έχουν στήσει ενέδρα στους δρόμους της επαρχίας Σαλαχεντίν.

Στο χωριό Ασντίρα επρόκειτο να κηδευτούν πέντε μαχητές της παραστρατιωτικής σιιτικής οργάνωσης Χασντ αλ Σαάμπι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ήττα του Ισλαμικού Κράτους, μαχόμενη στο πλευρό των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας. Οι άνδρες αυτοί έχασαν τη ζωή τους όταν η αυτοκινητοπομπή τους δέχτηκε επίθεση από τους τζιχαντιστές, όπως ανέφερε ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS