Κόσμος

Ιράν: Απεργία πείνας… τέλος για την Ναζανίν Ζαγαρί-Ράτκλιφ

Η φυλακισμένη Βρετανοϊρανή υπάλληλος οργάνωσης αρωγής στο Ιράν, σταμάτησε την απεργία πείνας, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο σύζυγός της.

Η Βρετανοϊρανή υπάλληλος οργάνωσης αρωγής Ναζανίν Ζαγαρί-Ράτκλιφ σταμάτησε την απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει στην Τεχεράνη, στο Ιράν, με στόχο να ασκήσει πιέσεις για την αποφυλάκισή της, δήλωσε σήμερα στο BBC ο σύζυγός της.

Οι εξελίξεις στο Ιράν

Η Ζαγαρί-Ράτκλιφ, η οποία είναι project manager στο Ίδρυμα Thomson Reuters, είχε ξεκινήσει την απεργία πείνας πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Συνελήθη τον Απρίλιο του 2016 σε αεροδρόμιο της Τεχεράνης ενώ ετοιμαζόταν να επιστρέψει στη Βρετανία μαζί με την κόρη της έπειτα από οικογενειακή επίσκεψη στο Ιράν και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών κατηγορούμενη για τον σχεδιασμό ανατροπής του θεοκρατικού κατεστημένου του Ιράν.

Η οικογένειά της και το Ίδρυμα, μια φιλανθρωπική οργάνωση η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα από το Thomson Reuters και το Reuters News, αρνούνται την κατηγορία.

Ο Ρίτσαρντ Ράτκλιφ, ο σύζυγός της, δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι μίλησε σήμερα με την σύζυγό του και ότι σταματάει την απεργία πείνας.

“Αποφάσισε να τερματίσει την απεργία πείνας. Μου είπε μάλιστα ότι το πρωί έφαγε πρωινό”, είπε ο σύζυγός της. Ο Ράτκλιφ, ο οποίος σταματάει και εκείνος την απεργία πείνας που έκανε, είπε ότι η διαμαρτυρία τους συνέβαλε στο να δοθεί δημοσιότητα στην υπόθεση.

“Στο Ιράν η ιστορία μας πήρε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις σε σχέση με πριν και έχει γίνει συνείδηση ότι αυτό πρέπει να επιλυθεί”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταγγέλλει την «υβριδική επίθεση» από τη Λευκορωσία ενάντια στη Λιθουανία
Η πρωθυπουργός της Λιθουανίας, Ίνγκα Ρουγκινιένε δήλωσε ότι η χώρα της θα αρχίσει να καταρρίπτει τα μπαλόνια των διακινητών μπαλονιών διακινητών τσιγάρων και ηλίου στον εναέριο χώρο της
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Ένας 33χρονος μπήκε σε παμπ ντυμένος με στολή Ναζί στις ΗΠΑ – Χτύπησε φοιτήτρια που προσπάθησε να τον διώξει και της έσπασε τη μύτη
Το περιστατικό σημειώθηκε σε μαγαζί κοντά στο πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, όπου ο άνδρας επιτέθηκε στη φοιτήτρια όταν αυτή προσπάθησε να του βγάλει το περιβραχιόνιο με τη σβάστικα πιάνω
ΗΠΑ
Ισπανία: Η κυβέρνηση Σάντσεθ σε κίνδυνο μετά τις απειλές απόσυρσης των Καταλανών συμμάχων της
Το καταλανικό αυτονομιστικό κόμμα Junts ενδέχεται να σταματήσει να στηρίζει την αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο την ισχνή πλειοψηφία του Πέδρο Σάντσεθ στη Μαδρίτη
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ
«Αγαπούσε τη Ρόδο, ήθελε να έρθει μόνιμα στην Ελλάδα» λένε συγγενείς του 18χρονου Θοδωρή που δολοφονήθηκε στη Βραζιλία
«Μία δεκαετία είναι που έφυγαν και πήγαν εκεί γιατί η μαμά είναι μισή Βραζιλιάνα, νόμιζαν ότι με την κρίση θα είχαν καλύτερη ζωή αλλά δυστυχώς συνέβη κι αυτό» τονίζει ο συγγενής του 18χρονου
18χρονος