Κόσμος

Ιράν: Αποκάλυψε τον πρώτο του υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο δικής του κατασκευής

Το Ιράν παρουσίασε με κάθε επισημότητα τον πρώτο του υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο. Το όνομα του νέου υπερόπλου της Τεχεράνης είναι «Fattah».

Οι αρχές του Ιράν έκαναν την Τρίτη, 6 Ιουνίου, τα αποκαλυπτήρια αυτού που περιγράφουν ως τον πρώτο κατασκευασμένο στη χώρα υπερηχητικού βαλλιστικού πυραύλου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η ανακοίνωση αναμένεται να επιτείνει, ωστόσο, τις ανησυχίες που εκφράζονταν ήδη στη Δύση για το πρόγραμμα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες του πυραύλου, που βαπτίστηκε «Fattah» και παρουσιάστηκε σε ειδική τελετή στην οποία παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και ανώτατοι αξιωματικοί των Φρουρών της Επανάστασης.

Δείτε φωτογραφίες του Reuters: 

 

IRAN MISSILE HYPERSONIC  REUTERS

IRAN MISSILE HYPERSONIC  REUTERS

IRAN MISSILE HYPERSONIC  REUTERS

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι μπορούν να πετούν με ταχύτητα πενταπλάσια από αυτή του ήχου και να ακολουθούν περίπλοκη τροχιά, στοιχεία που κάνουν ιδιαίτερα δύσκολη την αναχαίτισή τους.

Βίντεο του TRT World για τον υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο του Ιράν:

 

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που ρωσικό drone χτυπά τουρκικό εμπορικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα – Η αντίδραση της Άγκυρας
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι η επίθεση αυτή καταδεικνύει ότι η Μόσχα δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του σχεδόν τετραετούς πολέμου
Ρωσικό drone χτυπά τουρκικό εμπορικό πλοίο στο λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα
Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα σε πλοίο τουρκικών συμφερόντων στην Οδησσό – Έντονη αντίδραση της Άγκυρας
Το επιβατηγό και φορτηγό πλοίο, το οποίο εκμεταλλευόταν τουρκική εταιρεία, χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Τσορνομόρσκ, κοντά στην Οδησσό
Το τουρκικό πλοίο που χτυπήθηκε στην Οδησσό