Κόσμος

Ιράν: Επίθεση εξοργισμένου πλήθους σε λιμενικούς – Πολλοί τραυματίες

Πολλοί είναι οι λιμενικοί που τραυματίστηκαν στο νότιο Ιράν, όταν ένα πλήθος, εξοργισμένο από τον θάνατο ενός φερόμενου λαθρεμπόρου καυσίμων, επιτέθηκε στο φυλάκιό τους, σύμφωνα με ένα ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το θύμα σκοτώθηκε την Παρασκευή σε ανταλλαγή πυροβολισμών με λιμενικούς που καταδίωκαν λαθρεμπόρους στα ανοιχτά του Σιρίκ, μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο Fars. Το πρακτορείο επικαλείται τον Χοσεΐν Ντεχακί, τον επικεφαλής των λιμενικών αρχών της νότιας επαρχίας Χορμοζγκάν, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι αργότερα ένα πλήθος επιτέθηκε σε ένα φυλάκιο στην περιοχή Κουχεστάκ, τραυματίζοντας πολλούς λιμενικούς.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, τουλάχιστον δύο άνθρωποι που μετέφεραν πετρέλαιο από το Ιράν στο Πακιστάν πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν. Το επεισόδιο αυτό στάθηκε αφορμή για κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που ξεκίνησαν από τη μεθοριακή πόλη Σαραβάν και επεκτάθηκαν σε άλλες περιοχές της επαρχίας Σιστάν-Μπαλουχιστάν. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, έως και 23 άνθρωποι ενδέχεται να σκοτώθηκαν στις ταραχές αυτές από τις δυνάμεις ασφαλείας και τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Η τιμή των καυσίμων στο Ιράν είναι από τις χαμηλότερες στον κόσμο και η Τεχεράνη δίνει αγώνα για να σταματήσει το λαθρεμπόριο προς τις γειτονικές χώρες.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
The Times: Στο τραπέζι «μοντέλο Δυτικής Όχθης» για την Ουκρανία λίγο πριν τη συνάντηση Τραμπ – Πούτιν
Η Ουάσινγκτον και η Μόσχα φέρεται να εξέτασαν ένα τέλος του πολέμου εμπνευσμένο από την ισραηλινή κατοχή στη Δυτική Όχθη, σενάριο που διαψεύδεται έντονα από τον Λευκό Οίκο
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν
«Ο Πούτιν δεν πρόκειται να τα βάλει μαζί μου» λέει ο Τραμπ λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση τους στην Αλάσκα
Ευρωπαίοι ηγέτες και Κίεβο φοβούνται πως οι 2 ηγέτες θα επαναπροσδιορίσουν τον χάρτη της Ουκρανίας - Στόχος του Ρώσου να τελειώσει ο πόλεμος ή να κερδίσει περισσότερο χρόνο;
Ντόναλντ Τραμπ / Βλαντιμίρ Πούτιν