Κόσμος

Ιράν: Επιχείρηση των Φρουρών της Επανάστασης σε «εξαφανισμένο» τάνκερ – video

Κόβουν την ανάσα οι εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση του Ιράν και δείχνουν ένα δεξαμενόπλοιο να δέχεται καταδρομική επίθεση από δύο μεγάλα ταχύπλοα. Το τάνκερ έχει δηλωθεί ως «εξαφανισμένο».

Το συγκεκριμένο τάνκερ έχει δηλωθεί ως εξαφανισμένο στις διεθνείς αρχές και σύμφωνα με το Ιράν είναι συμφερόντων Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Τα ταχύπλοα όπως φαίνεται στο βίντεο το κυκλώνουν με τις εικόνες να είναι εντυπωσιακές.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί εάν από βλάβη ή από κάποιο άλλο λόγο σταμάτησε τις επαφές με η βάση του. Άνδρες πάντως των Φρουρών της Επανάστασης ανέβηκαν στο κατάστρωμα του πλοίου.

«Οι αρχές του Ιράν εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, μέχρι και την περίπτωση να έχει γίνει επίθεση από πειρατές», τόνισαν ιρανικές πηγές.

https://twitter.com/PressTV/status/1151874429326110720

Στο μεταξύ το δεξαμενόπλοιο που ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν, με την υποψία ότι μετέφερε λαθραίο πετρέλαιο στον Κόλπο δεν έφερε βρετανική σημαία, γνωστοποίησε το Λονδίνο.

«Δεν έχουμε προς το παρόν γνώση ότι υπάρχει οποιοδήποτε βρετανικό συμφέρον σε αυτό το πλοίο», δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του ιστότοπου για την ναυσιπλοΐα Refinitiv Eikon, το τελευταίο σήμα που εξέπεμψε το πλοίο ήταν την Κυριακή όταν βρισκόταν στο Στενό του Χορμούζ, στα ανοιχτά του ιρανικού νησιού Κεσμ στον Περσικό Κόλπο, με προορισμό το Ομάν και έχοντας αναχωρήσει από το νησί Λαρκ.

Νωρίτερα σήμερα, οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν πως το εν λόγω τάνκερ συνελήφθη την Κυριακή 14 Ιουλίου «νότια του (ιρανικού) νησιού Λαρκ» στο Στενό του Χορμούζ, επιβεβαίωσε ο Sepah News επίσημος ιστότοπος των Φρουρών της Επανάστασης, εξηγώντας ότι πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο το οποίο είχαν σπεύσει να βοηθήσουν αφού εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου για Ιράν στην Ουάσινγκτον στις 11 Φεβρουαρίου
Ο Νετανιάχου εκτιμά ότι σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με την Τεχεράνη πρέπει να περιληφθούν ο περιορισμός των βαλλιστικών πυραύλων και το «πάγωμα» της υποστήριξης προς τον ιρανικό άξονα
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Ο Τζέφρι Επστάιν εκπαιδεύτηκε ως κατάσκοπος και ανήκε στη CIA και τη Μοσάντ»: Κατηγορίες σε αρχεία του FBI
Οι τηλεφωνικές κλήσεις Επστάιν με καθηγητή του Χάρβαρντ που μεταβιβάστηκαν στη Μοσάντ και η δημόσια απόρριψη Νετανιάχου στην υπόνοια ότι ο Επστάιν εργαζόταν για το Ισραήλ ως πράκτορας
Έγγραφα που περιλαμβάνονταν στην ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχετικά με τους φακέλους του Jeffrey Epstein
Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ θέλουν να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία μέχρι τον Ιούνιο
Ρώσοι, Ουκρανοί και Αμερικανοί διεξήγαγαν δύο κύκλους διαπραγματεύσεων στο Αμπού Ντάμπι για μια κατάπαυση των εχθροπραξιών, ενώ ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να πλήττει σκληρά το ουκρανικό ενεργειακό δίκτυο
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
«Σαμποτάζ» στους ιταλικούς σιδηροδρόμους ενόψει της έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων εξετάζουν οι αρχές
Η αστυνομία συνεχίζει να ερευνά τρία περιστατικά στις γραμμές των σιδηροδρόμων γύρω από την Μπολόνια και δεν αποκλείει να έχουν ενδεχομένως σχέση με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
Γενική εικόνα των επιβατών που κατευθύνονται προς την αποβάθρα εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Μιλάνου Κορτίνα 2026