Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Ιράν: Έτσι κατέρριψε το Boeing ο πύραυλος! Η μοιραία απόφαση και η τραγωδία

Ιράν
Φωτογραφία από Twitter / @YohannEnMarche

Ο Φαίδων Καραϊωσηφίδης, μιλά αποκλειστικά στο newsit.gr για την ανείπωτη τραγωδία με την συντριβή του ουκρανικού Boeing στο Ιράν.
Ο έμπειρος πραγματογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων αναλύει καρέ – καρέ τα επίμαχα βίντεο και τα συμπεράσματα σοκάρουν.
“Πιθανότατα πρόκειται για λάθος αντίληψη” αποκαλύπτει και τονίζει πώς σχετίζεται η “κόλαση” μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ.
176 ανθρώπινες ζωές, πάντως, χάθηκαν σε μια στιγμή. Δείτε τα σοκαριστικά βίντεο και διαβάστε την ανάλυση.

Την δική του εκδοχή για την αεροπορική τραγωδία στο Ιράν, με τους 176 νεκρούς επιβάτες της μοιραίας πτήσης Τεχεράνη – Κίεβο του Boeing 737-800 των Ουκρανικών αερογραμμών από ιρανικό πύραυλο, αναλύει αποκλειστικά στο newsit.gr ο έμπειρος πραγματογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων Φαίδων Καραϊωσηφίδης.

Καρέ – καρέ τα πλάνα της μοιραίας πτήσης που συνετρίβη στο Ιράν

Ο έμπειρος αεροναυπηγός και εκδότης του περιοδικού “Πτήση και Διάστημα” εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια τα video, τα οποία δημοσιεύτηκαν μετά την συντριβή, τι ακριβώς συνέβαινε την στιγμή εκείνη στον Ιρανικό ουρανό, ενώ αναφέρεται και στον τύπο του πυραύλου που βύθισε στο πένθος τις οικογένειες των 176 αθώων θυμάτων.

Click4more: «Μιλούν» τα “μαύρα” κουτιά του Boeing! «Το αεροπλάνο καιγόταν επί 60 με 70 λεπτά»

“Η αλήθεια είναι πως σε πρώτη φάση ήταν ανοιχτά όλα τα σενάρια καθώς από το πρώτο πιστοποιημένο για την γνησιότητά του βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται ξεκάθαρα πως το αεροπλάνο αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα, καθώς υπήρχε μια εστία φωτιάς στη δεξιά πλευρά του κοντά στο σημείο του κινητήρα, ενώ 25 δευτερόλεπτα μετά εξερράγη μέσα σε μια σφαίρα φωτιάς” αναφέρει ο Φαίδων Καραϊωσηφίδης.

 

Και συνεχίζει “Το σενάριο της κατάρριψης έκανε κυρίαρχο το επόμενο βίντεο που παρουσιάστηκε, το οποίο ξεκαθάρισε ακόμα περισσότερα την κατάσταση, καθώς δείχνει κάτι που θυμίζει εκτόξευση πυραύλου και πλήγμα ενός ιπτάμενου αντικειμένου. Τώρα το αν χτύπησε πραγματικά το Boeing αυτό θα φανεί από τα συντρίμμια”.

Ο μοιραίος πύραυλος στο Ιράν

Όπως εξηγεί ο έμπειρος πραγματογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων όλες οι ενδείξεις θέλουν τον πύραυλο να είναι τύπου Tor-M1 ρωσικής προέλευσης, τους οποίους διαθέτουμε και εμείς στην Ελλάδα:

“Πρόκειται για ένα βλήμα συστήματος αντιαεροπορικού μικρού βεληνεκούς, τους οποίους πιστοποιημένα κατέχει το Ιράν και το σώμα των ειδικών δυνάμεων αλ-Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης, διοικητής του οποίου ήταν ο πρόσφατα δολοφονημένος Κασέμ Σολεϊμανί” εξηγεί ο Φαίδων Καραϊωσηφίδης ο οποίος μεταξύ άλλων αναλύει και το σενάριο της λανθασμένης εκτίμησης που φαίνεται ως επικρατέστερο.

Click4more: Βίντεο που κόβει την ανάσα! Η στιγμή που ο Ιρανικός πύραυλος χτυπά το Boeing στο Ιράν

“Αυτό που φαίνεται να υπάρχει και έχω ελέγξει μέσω ενός Ιρανού συνεργάτη μου πιθανότατα να πρόκειται για λάθος αντίληψη, εξαιτίας της Ιρανικής επίθεσης εναντίων των Αμερικανικών δυνάμεων που είχαν ξεκινήσει μόλις λίγα λεπτά μετά την απογείωση του αεροπλάνου, η οποία είχε καθυστερήσει τουλάχιστον μια ώρα όπως μετέδωσαν οι Ιρανοί εξαιτίας της πυραυλικής επίθεσης που βρισκόταν σε εξέλιξη. Φυσικά και δεν σχετίζεται όλο αυτό, αφού η επίθεση δεν γινόταν στο συγκεκριμένο σημείο αλλά αρκετά πιο δυτικά. Γι αυτό και αν κάποιος βρίσκεται κάτω από συναγερμό και χαρακτηρίζει το αεροπλάνο ως εχθρικό μια λανθασμένη εκτίμηση και κατάληξη, είναι ένα βιώσιμο σενάριο για την αεροπορική αυτή τραγωδία.

Δεν θέλω να δεχτώ ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε σκόπιμα στο Ιράν γι’ αυτό αν μιλάμε για πυραυλικό πλήγμα το λάθος οφείλεται στην αναγνώριση του στόχου. Με άλλα λόγια αυτός που έριξε τον πύραυλο έκανε λάθος στην αναγνώριση του αεροπλάνου πιθανότατα για εχθρικό”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις