Κόσμος

Ιράν: Η Τεχεράνη θα αντιδράσει για την δημοσίευση των σκίτσων του Χαμενεΐ στο Charlie Hebdo

Το Ιράν έστειλε άμεσα προειδοποίηση στο Παρίσι ότι θα αντιδράσει μετά την σημερινή (04.01.2023) δημοσίευση σκίτσων υβριστικών προς τον ανώτατο ηγέτη αγιατολάχ, Αλί Χαμενεΐ στο Charlie Hebdo.

Το σατιρικό περιοδικό, Charlie Hebdo δημοσίευσε σήμερα δεκάδες σκίτσα που αφορούν το Ιράν και που έχουν επιλεγεί στο πλαίσιο διαγωνισμού τον Δεκέμβριο, για την επέτειο της δολοφονικής επίθεσης στα γραφεία του (στις 7 Δεκεμβρίου 2015) από άνδρες που δήλωσαν ότι ενεργούσαν στο όνομα της Αλ Κάιντα.

Το εξώφυλλο δείχνει μια ολόγυμνη γυναίκα, δίπλα από τους μουλάδες που κάνουν ουρά για να μπουν στο σώμα της και θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα στις 7 Ιανουαρίου.

Το πρωτοσέλιδο έχει τίτλο: «Μουλάδες, επιστρέψτε από εκεί που βγήκατε» και είναι αφιερωμένο στο μαζικό κύμα διαμαρτυρίας των Ιρανών πολιτών εναντίον του θεοκρατικού καθεστώτος του Αγιατολάχ Χαμενεΐ.

Δεν θα μείνει χωρίς αυστηρή απάντηση 

«Η υβριστική και ανάρμοστη ενέργεια γαλλικού εντύπου με την δημοσίευση σκίτσων κατά της θρησκευτικής και πολιτικής ηγεσίας δεν θα μείνει χωρίς αποτελεσματική και αυστηρή απάντηση», δήλωσε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ – Αμπντολαχιάν στο Twitter.

«Δεν θα επιτρέψουμε στην γαλλική κυβέρνηση να υπερβεί τα εσκαμμένα. Έχει σαφώς επιλέξει τον κακό δρόμο», προσθέτει.

Το Charlie Hebdo ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι ο διεθνής διαγωνισμός για τα σκίτσα των Χαμενεΐ, έχει ως στόχο την υποστήριξη «των Ιρανών που αγωνίζονται για την ελευθερία τους».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Charlie Hebdo (@charlie_hebdo_officiel)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έφτασαν στην Βρετανία – Την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον Κάρολο
Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έχει προσκληθεί από τον βασιλιά Κάρολο και, όπως ορίζει το πρωτόκολλο για κάθε επίσημη κρατική επίσκεψη, θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ
Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στο ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια της Disneyland – Αποκλειστικό μήνυμα και προσωπικές αναμνήσεις
Στο τρέιλερ, ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρεται στο Space Mountain, το οποίο, όπως λέει, ήταν ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια στο πάρκο ενώ η Μέγκαν Μαρκλ προσθέτει: «Εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα σου»
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι
Ο Συριακός στρατός απέσυρε τα βαρέα όπλα του από τον νότο – Το σχέδιο για τη Σουέιντα και η πιθανή συμφωνία με το Ισραήλ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Νετανιάχου είχε δηλώσει στα τέλη Αυγούστου ότι η χώρα του διεξήγαγε συνομιλίες για τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στη νότια Συρία, από όπου αποσύρθηκαν τα βαρέα όπλα
Άνθρωποι στέκονται δίπλα σε ένα κατεστραμμένο πυροβολείο τανκ, μετά από αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Δρούζων μαχητών, σουνιτικών φυλών Βεδουίνων και κυβερνητικών δυνάμεων, στην πόλη Σουέιντα της Συρίας