Κόσμος

Ιράν: «Κόκκινη γραμμή» οι απειλές Τραμπ πως θα καταστρέψει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις

«Εάν οι ΗΠΑ και ο Ντόναλντ Τραμπ επιδιώκουν μια διπλωματική λύση, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις απειλές και τις κυρώσεις»

Νέα κόντρα ανάμεσα στο Ιράν και τον Ντόναλντ Τραμπ μετά τις απειλές του προέδρου των ΗΠΑ πως θα καταστρέψει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Τεχεράνης.

«Εάν οι ΗΠΑ και ο Ντόναλντ Τραμπ επιδιώκουν μια διπλωματική λύση, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις απειλές και τις κυρώσεις» δήλωσε ένας Ιρανός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι τέτοιες απειλές «είναι ανοιχτή εχθρότητα απέναντι στα εθνικά συμφέροντα του Ιράν».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τετάρτη ο Τραμπ είπε: «Θέλω (την πυρηνική συμφωνία) πολύ ισχυρή, όπου θα μπορούμε να πάμε (σ.σ. στο Ιράν) με επιθεωρητές, να πάρουμε ό,τι θέλουμε, μπορούμε να ανατινάξουμε ό,τι θέλουμε, αλλά κανείς να μην σκοτωθεί.

Μπορούμε να ανατινάξουμε ένα εργαστήριο, αλλά κανείς δεν θα είναι στο εργαστήριο, αντί να είναι όλοι στο εργαστήριο και να ανατινάζεται».

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει απειλήσει κατ’ επανάληψη να βομβαρδίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν εάν δεν βρεθεί μια διπλωματική λύση στην πολυετή αντιπαράθεση των ΗΠΑ με την Τεχεράνη για το πυρηνικό πρόγραμμά της.

Σήμερα δήλωσε ότι μια συμφωνία με το Ιράν είναι πιθανή «στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα Υόρκη: 38χρονος χτύπησε με το αυτοκίνητό του 16χρονη επειδή τον απέρριψε – Βίντεο ντοκουμέντο από την φονική παράσυρση
Το άτυχο κορίτσι εκσφενδονίστηκε και χτύπησε σε στύλο - Στο βίντεο φαίνεται η μητέρα της να τραυματίζεται στα πόδια και να γονατίζει πάνω από το παιδί της φωνάζοντας «κόρη μου, κόρη μου»
Αυτοκίνητο
Αμαζόνιος: Ο πνεύμονας της Γης πεθαίνει μέρα με τη μέρα στη Βραζιλία – Έκταση ίση με την Ισπανία καταστράφηκε σε 40 χρόνια
Μέσα σε τέσσερις δεκαετίες, το τροπικό δάσος της Βραζιλίας έχασε έκταση σχεδόν ίση με εκείνη όλης της Ισπανίας, προειδοποιούν νέα δορυφορικά δεδομένα
Πυρκαγιά στον Αμαζόνιο
Η Πολωνία καλεί το ΝΑΤΟ να προετοιμαστεί για τα χειρότερα απέναντι στη Ρωσία – «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο»
Ο Κάρολ Ναβρότσκι κάλεσε τη Βορειοατλαντική Συμμαχία να ενισχύσει την άμυνά της μετά την παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου από μη επανδρωμένα αεροσκάφη που αποδόθηκαν στη Μόσχα
Ο Πρόεδρος της Πολωνίας Κάρολ Ναβρότσκι
Σοκ στην Ιταλία από την αυτοκτονία 14χρονου θύματος bullying και ομοφοβίας - «Κρατήστε μου μία θέση στο σχολείο» οι τελευταίες του λέξεις
Οι συμμαθητές του Πάολο Μέντικο τον φώναζαν στην τάξη «Πάολα» και «κοριτσάκι» - Επιστολές στον Πάπα Λέοντα, την Τζόρτζια Μελόνι και τον υπουργό Παιδείας
Ιταλική αστυνομία