Κόσμος

Ιράν – Κορονοϊός: Σφραγίζει τα χερσαία σύνορα του με τις γειτονικές χώρες για 15 ημέρες

Η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού εξαπλώνεται ραγδαία, με το Ιράν να αποφασίζει να κλείσει τα χερσαία σύνορά του με τις γειτονικές χώρες για 15 ημέρες προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωσή της. 

Ο Ρουχολάχ Λατιφί, ο εκπρόσωπος της τελωνειακής υπηρεσίας, είπε ότι τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, το Πακιστάν και την Αρμενία κλείνουν για δύο εβδομάδες.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το Σάββατο καταγράφηκαν 1.121 νέα κρούσματα της Covid-19 και 42 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες. Συνολικά, τα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας φτάνουν τα 6.182.905 και οι θάνατοι τους 131.348.

Στις 19 Δεκεμβρίου καταγράφηκε στο Ιράν το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον, ένας ταξιδιώτης που επέστρεψε στη χώρα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Λευκός Οίκος απέκτησε επίσημο λογαριασμό στο TikTok – «Είμαι η φωνή σας» δηλώνει ο Τραμπ στο πρώτο βίντεο που ανέβηκε
Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα παρατείνει τη διορία της παύσης λειτουργίας του TikTok στις ΗΠΑ, έχοντας παραδεχθεί ότι έχει «μια μικρή αδυναμία» στη συγκεκριμένη πλατφόρμα
Το σήμα του TikTok και η αμερικανική σημαία