Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ιρλανδία: Lockdown μέχρι το Πάσχα για την αναχαίτιση της πανδημίας

Ιρλανδία: Lockdown μέχρι το Πάσχα για την αναχαίτιση της πανδημίας
Reuters

H Ιρλανδία αναμένεται να διατηρήσει τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα – δηλ. lockdown – τουλάχιστον ως το Πάσχα. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μιχόλ Μάρτιν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του Covid19.

Η Ιρλανδία ελπίζει να άρει τους περιορισμούς στον κατασκευαστικό τομέα και να ξανανοίξει τα σχολεία στις αρχές του Μαρτίου, αλλά οι περιορισμοί στα ταξίδια, στις επισκέψεις σε άλλα νοικοκυριά και στο λιανεμπόριο και τον τομέα της φιλοξενίας είναι πιθανόν να παραμείνουν σε ισχύ, δήλωσε επίσης ο Μάρτιν στον ραδιοσταθμό RTE.

«Ασφαλώς εξετάζουμε την συνέχιση των περιοριστικών μέτρων σε υψηλό επίπεδο ως την περίοδο του Πάσχα», σημείωσε.

Σε δηλώσεις που έκανε στον Newstalk Radio ο Μάρτιν ανακοίνωσε ακόμη ότι οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ιρλανδία από την Αυστρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και χώρες της υποσαχάριας Αφρικής θα υποχρεώνονται να τηρούν καραντίνα 14 ημερών.

Συνολικά 20 χώρες θα προστεθούν μετά την Βραζιλία και την Νότια Αφρική στον κατάλογο των χωρών που υπόκεινται σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω της παρουσίας παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού, πρόσθεσε.

Στους ταξιδιώτες που φτάνουν από τις χώρες αυτές θα επιτρέπεται να τίθενται σε καραντίνα σε όποια διεύθυνση επιθυμούν μέχρι την εισαγωγή ενός συστήματος υποχρεωτικής καραντίνας σε ξενοδοχείο τις ερχόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με την ιρλανδική κυβέρνηση.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις