Κόσμος

Ιρλανδία: Παρατείνεται ο κατ’ οίκον περιορισμός μέχρι τις 5 Μαΐου

Η Ιρλανδία επέβαλε τον κατ΄οίκον περιορισμό στις 27 Μαρτίου και αδημονεί να χαλαρώσουν οι περιορισμοί, αλλά οι ειδικοί διαφωνούν.

Η κυβέρνηση στην Ιρλανδία αποφάσισε σήμερα να παρατείνει έως τις 5 Μαΐου τον κατ΄οίκον περιορισμό για να περιορίσει τη διασπορά του νέου κορονοϊού, που έχει προκαλέσει τον θάνατο 263 ανθρώπων και επίσημα έχει μολύνει περισσότερους από 6.000 στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ.

“Αυτό που κάνουμε είναι δύσκολο αλλά πρέπει να συνεχίσουμε”, δήλωσε ο Βαράντκαρ στην τηλεόραση. “Οι ειδικοί συνέστησαν σήμερα την παράταση των μέτρων αυτών για τρεις εβδομάδες ακόμη, έως τις 5 Μαΐου, και η κυβέρνηση δέχτηκε”, πρόσθεσε . Η Ιρλανδία επέβαλε τον κατ΄οίκον περιορισμό στις 27 Μαρτίου.

Η κυβέρνηση “επιθυμεί διακαώς” να χαλαρώσει σταδιακά τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και την οικονομική δραστηριότητα μετά την 5η Μαΐου στην Ιρλανδία, αλλά αυτό δεν μπορούμε να το εγγυηθούμε και οποιαδήποτε χαλάρωση θα γίνεται σταδιακά, διευκρίνισε ο Ιρλανδός στους δημοσιογράφους.

“Ασφαλώς προσβλέπουμε διακαώς ότι μετά (την 5η Μαΐου) θα είμαστε σε θέση να αρχίσουμε με αίρουμε τους περιορισμούς όμως δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι αυτό θα συμβεί. Οι περιορισμοί δεν πρόκειται να χαλαρώσουν διαμιάς, πρέπει να γίνουν λίγο λίγο και θα πρέπει επίσης να δούμε αν ο ιός αρχίσει να κυκλοφορεί και να αυξάνεται”, πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στη Γάζα: Οι IDF δημοσίευσαν σοκαριστικά βίντεο με μέλη της «Μονάδας Βέλος» να βασανίζουν Παλαιστίνιους – Σκληρές εικόνες
Ένα από τα βίντεο δείχνει τον βάναυσο ξυλοδαρμό δύο αντρών, τους οποίους σέρνουν στο έδαφος σφαδάζοντας με τους IDF να δηλώνουν ότι πρόκειται για τη «Μονάδα Βέλος, τους εκτελεστές της Χαμάς»
Μονάδα Βέλος
Ο δύσκολος δρόμος προς την συμφωνία για την Γάζα: Το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, τα σχέδια του Ερντογάν και ο τελευταίος λόγος στον Τραμπ
Για την συμμετοχή της Τουρκίας στις συνομιλίες είχε αρχικά ασκηθεί βέτο από το Ισραήλ, αλλά ο Τραμπ πίεσε το Ισραήλ να επιτρέψει τη συμμετοχή της Άγκυρας
Ο Τραμπ και ο Ερντογάν
Βίρτζίνια Τζιούφρε: «Τα ιδιωτικά τζετ του Έπσταϊν ήταν ιπτάμενα μέσα trafficking», «ήθελε να λογοδοτήσουν όλοι οι άνδρες» λέει η συγγραφέας του βιβλίου της
Η δημοσιογράφος που βοήθησε την Τζιουφρέ για τη συγγραφή του βιβλίου «Nobody's Girl» ζητά από τον πρίγκιπα Άντριου να μοιραστεί όλα όσα γνωρίζει για τον παιδεραστή
Το βιβλίο της Βιρτζίνια Τζουφρέ