Κόσμος

Ισπανία: 3η δύναμη στη χώρα το νέο αριστερό κόμμα

Ένα νέο αριστερό κόμμα έχει γίνει η τρίτη ισχυρότερη πολιτική δύναμη της Ισπανίας, εκμεταλλευόμενο τη δυσαρέσκεια των πολιτών έναντι των δύο παραδοσιακών μεγάλων κομμάτων μετά τα σκάνδαλα διαφθοράς και τα μέτρα λιτότητας εν μέσω της οικονομικής ύφεσης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το κόμμα Podemos (Μπορούμε) συγκέντρωσε το 8% των ψήφων στις ευρωεκλογές του Μαΐου, ποσοστό το οποίο χαρακτηρίστηκε η έκπληξη της αναμέτρησης και του εξασφάλισε πέντε έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε περίπτωση που γίνονταν βουλευτικές εκλογές το κόμμα Μπορούμε θα συγκέντρωνε το 15,8% των ψήφων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Κέντρου Κοινωνιολογικών Ερευνών (CIS).

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP), το οποίο επωφελείται από τις ενδείξεις ανάκαμψης της ισπανικής οικονομίας, θα εξασφάλιζε το 30% των ψήφων, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE), η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ισπανία, θα εξασφάλιζε το 21,2% των ψήφων.

Αυτό το στοιχείο φέρνει το Ποδέμος, του οποίου ηγείται ο λέκτορας πολιτικής επιστήμης Πάμπλο Ιγκλέσιας, μπροστά από την Ενωμένη Αριστερά (IU), η οποία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του CIS, θα συγκέντρωνε το 8,2% των ψήφων, και από το κεντροαριστερό κόμμα UPD, το οποίο κατά την έρευνα αυτή θα εξασφάλιζε το 5,9%. Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στα τέλη του 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Έξυπνη ζώνη” ξυπνάει τον οδηγό αν αποκοιμηθεί

Πιο… ενεργό θέλουν το νέο Βασιλιά Φελίπε οι Ισπανοί

Οι Ισπανοί βουλευτές έδωσαν το πράσινο φως για την παραίτηση του βασιλιά Χουάν Κάρλος

Στους δρόμους οι Ισπανοί κατά της μοναρχίας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος στη Μέση Ανατολή: Αμερικανικές επιδρομές στο Ιράν με 2 νεκρούς και 11 τραυματίες - Ένταση και στην Ερυθρά Θάλασσα
Το κύριο βάρος των αμερικανικών επιθέσεων επικεντρώθηκε στις νότιες επαρχίες Χουζεστάν, Χορμοζγκάν και Μπουσέρ - Οι Χούθι χτύπησαν σαουδαραβικά δεξαμενόπλοια
Πύραυλος
ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία υπέγραψαν τη «Συμφωνία 123» για την πυρηνική ενέργεια: Πολυετές deal δισεκατομμυρίων, υπό αυστηρές δικλίδες ασφαλείας
Το Ισραήλ, ο στενότερος σύμμαχος της Ουάσινγκτον στη Μέση Ανατολή, εκφράζει ανησυχίες ότι η συμφωνία μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την απόκτηση πυρηνικών όπλων από το Ριάντ
Ο Ντόναλντ Τραμπ συναντάται με τον Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον