Κόσμος

Ισπανία: Διορία 15 ημερών στους απογόνους του Φράνκο για να αποφασίσουν για τα λείψανά του

Η ισπανική κυβέρνηση, που θέλει να προχωρήσει στην εκταφή των λειψάνων του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο από το μαυσωλείο του, έδωσε διορία 15 ημερών στους συγγενείς του προκειμένου να αποφασίσουν πού θα τον θάψουν, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα διαλέξουν οι αρχές τον νέο τάφο του.

Η υπουργός Δικαιοσύνης Ντολόρες Ντελγκάδο είπε ότι δόθηκε στην οικογένεια αυτή η 15μερη προθεσμία “για να αποφασίσει πού θα ταφούν τα λείψανα”.

Αν οι απόγονοι του Φράνκο, ο οποίος κυβέρνησε την Ισπανία από το 1939 μέχρι τον θάνατό του το 1975, δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν ή δεν δώσουν καμία απάντηση, η κυβέρνηση θα αποφασίσει μόνη της τι θα κάνει.

Από τον περασμένο Ιούνιο, η κυβέρνηση του Σοσιαλιστή πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ έχει καταστήσει προτεραιότητά της την εκταφή του Φράνκο από το μνημειώδες μαυσωλείο του στη Βάλε δε λος Καΐδος. Όμως η διαδικασία καθυστέρησε, κυρίως λόγω της σφοδρής αντίδρασης των απογόνων του.

Η οικογένεια του Φράνκο έκανε γνωστό τους τελευταίους μήνες ότι θα ήθελε να μεταφέρει τα λείψανα στον καθεδρικό ναό της Αλμουδένια, στην καρδιά της Μαδρίτης, όπου έχει ενταφιαστεί και η κόρη του. Όμως η κυβέρνηση έχει αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο και επιμένει ότι θα πρέπει να ταφεί σε έναν πιο διακριτικό τάφο και όχι στην Αλμουδένια, γιατί ο καθεδρικός θα μπορούσε έτσι να μετατραπεί σε τόπο προσκυνήματος των νοσταλγών της δικτατορίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ επιβεβαιώνει ότι η CIA του είπε ότι ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν είναι ομοφυλόφιλος
Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να διασκέδασε με την εκτίμηση της CIA ότι ο νεότερος Χαμενεΐ διατηρούσε μακροχρόνια σεξουαλική σχέση με τον άνδρα δάσκαλό του από την παιδική του ηλικία
Ντόναλντ Τραμπ
Times of Israel: Ο Τραμπ κλίνει προς τη χερσαία εισβολή στο Ιράν – Η Τεχεράνη θα αναγκαστεί τότε να υποκύψει
Ο αξιωματούχος, που γνωρίζει από κοντά τις διαπραγματεύσεις, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν κατ’ ιδίαν πως το Ιράν δύσκολα θα δεχτεί τις παραχωρήσεις του αμερικανικού σχεδίου 15 σημείων
Ντόναλντ Τραμπ