Κόσμος

Ισπανία: Σάλος με καταγγελίες από γυναίκες σε συνέντευξη για αεροσυνοδούς – «Με έβαζαν να γδυθώ»

Σάλος στην Ισπανία από την καταγγελία που έκαναν γυναίκες για τις συνεντεύξεις που έδωσαν ώστε να δουλέψουν ως αεροσυνοδοί, αφού υποχρεώθηκαν να γδυθούν μπροστά στα στελέχη της εταιρείας επειδή ήθελαν να ελέγξουν τα σώματα και τις αναλογίες τους.

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει σε όλη την Ισπανία για την καταγγελία των συνεντεύξεων για τη δουλειά της αεροσυνοδού, ενώ το υπουργείο Εργασίας της χώρας ξεκίνησε έρευνα, αφού οι γυναίκες κατήγγειλαν μεταξύ άλλων ότι έμειναν μόνο με το σουτιέν ενώ τους έψαχναν για τυχόν ουλές ή τατουάζ.

Η καταγγελία από 3 γυναίκες

Τρεις γυναίκες μίλησαν στην εφημερίδα El Diario της Ισπανίας και περιέγραψαν όσα βίωσαν στη συνέντευξη στην εταιρεία Meccti, η οποία εξ’ αρχής ήταν αρκετά δυσάρεστη. Η συγκεκριμένη εταιρεία αυτοπροσδιορίζεται ως «το μεγαλύτερο στον κόσμο πρακτορείο στρατολόγησης προσωπικού καμπίνας», ωστόσο κατηγορείται ότι κρίνει μόνο και μόνο από την εξωτερική εμφάνιση.

Και αυτό γιατί, βάσει της καταγγελίας, τα στελέχη της Meccti ρωτούσαν τις κοπέλες αν έχουν σκοπό να χάσουν ή να πάρουν βάρος και απέρριπταν όσες φορούσαν γυαλιά, σιδεράκια ή είχαν εμφανείς ουλές και κρεατοελιές αλλά και όσες έκριναν ότι ήταν υπέρβαρες.

Μια από τις γυναίκες που πέρασε συνέντευξη τον περασμένο Νοέμβριο, αποκάλυψε στην El Diario ότι τα στελέχη έλεγχαν τις γυναίκες «για ουλές, σημάδια εκ γενετής ή τατουάζ» και έκοβαν όσες κοπέλες δεν τους άρεσε το δέρμα ή το χαμόγελό τους.

«Έμεινα με το σουτιέν»

«Αισθάνθηκα σαν ζώο σε ζωολογικό κήπο», είπε μια 23χρονη στην El Diario, καταγγέλλοντας ότι της έδωσαν οδηγίες να μείνει με το σουτιέν και το καλσόν της, ενώ μια άλλη γυναίκα – στέλεχος της εταιρείας, κρατούσε σημειώσεις.

«Το πρώτο κορίτσι βγήκε έξω κλαίγοντας», αναφέρει μια άλλη 23χρονη αεροσυνοδός από τη Ρουμανία, λέγοντας ότι είπε στις άλλες υποψήφιες ότι την υποχρέωσαν να γδυθεί και να μείνει με τα εσώρουχά της. «Κι άλλες βγήκαν λέγοντας το ίδιο πράγμα. Μου ήταν δύσκολο να το πιστέψω, φρίκαρα, αλλά δεν υπερέβαλαν»

Για την προσωπική της φρικτή εμπειρία στη συνέντευξη, αποκάλυψε ότι της ζήτησαν να σηκώσει το φόρεμά της. «Το σήκωσα λίγο, μόλις κάτω από το γόνατο και εκείνη μου το τράβηξε πάνω, μέχρι το εσώρουχό μου. Το φόρεμά μου είχε φερμουάρ και εκείνη μου ζήτησε να το τραβήξω κάτω μέχρι τη μέση κι έτσι στεκόμουν μπροστά της μόνον με τον στηθόδεσμο».

Παράλληλα, μια άλλη 19χρονη φοιτήτρια, που έψαχνε δουλειά ως αεροσυνοδός, είπε: «Στην αρχή έβγαλα τη μπλούζα κι έμεινα με το παντελόνι και μετά αντίστροφα. Με κοίταζε από την κορυφή ως τα νύχια» και «έσκυψε κάτω για να με δει από τους αστραγάλους».

Από τη μεριά του, ο υπουργός Εργασίας της Ισπανίας, Χοακίν Πέρεζ Ρέι, μίλησε για «αφόρητη συμπεριφορά» των στελεχών της Meccti «που παραβιάζει την αξιοπρέπεια και τα θεμελιώδη δικαιώματα αυτών των γυναικών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ για τη νίκη Μαμντάνι: «Ζω στη Νέα Υόρκη αλλά θέλω να φύγω – Δεν θέλω να είμαι σε κομμουνιστικό καθεστώς»
«Οι Δημοκρατικοί είναι τόσο ακραίοι που το Μαϊάμι θα γίνει το καταφύγιο για όσους δραπετεύουν από τον κομμουνισμό της Νέας Υόρκης», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump στο βήμα του «American Business Forum Miami»
7
Συνελήφθη ο Λίβυος στρατηγός Οσάμα Αλ-Μασρί για βασανισμούς μεταναστών – Είχε αφεθεί ελεύθερος από τις ιταλικές αρχές πριν ένα χρόνο
Ο Αλ-Μασρί είχε συλληφθεί προηγουμένως στο Τορίνο στις 19 Ιανουαρίου, κατόπιν εντάλματος σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, για εγκλήματα πολέμου, βασανιστήρια, δολοφονία και σεξουαλική βία
Ιταλική αστυνομία
Ανήλικοι που δεν έχουν κάνει εμβόλιο για τον κορονοϊό κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακές επιπλοκές εκτιμά βρετανική έρευνα
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι καρδιακοί κίνδυνοι από τη μόλυνση από Covid είναι σημαντικά υψηλότεροι, ακόμα και σε νέους, συγκριτικά με εκείνους από το εμβόλιο της Pfizer
Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού
Αμερικανός που δικάζεται στη Γαλλία για διπλή δολοφονία ισχυρίζεται ότι όλος ο κόσμος συνωμότησε εναντίον του
«Εμφανίστηκαν ως διά μαγείας», απάντησε για τα δεδομένα που βρέθηκαν στο κινητό του τηλέφωνο και δείχνουν ότι έψαχνε για το πώς σβήνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα
Γάλλοι αστυνομικοί
Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές κατηγορούν το Πεντάγωνο ότι δεν ενημερώνει το Κογκρέσο για θέματα εθνικής ασφάλειας
Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, σε μια σπάνια, δικομματική επίδειξη δυσφορίας απέναντι στην κυβέρνηση, κατηγόρησαν κορυφαίο αξιωματούχο ότι στελέχη υπουργείου δίνουν την εντύπωση ότι υπονομεύουν την πολιτική του Τραμπ
Λευκός Οίκος