Κόσμος

Ισραήλ: Ένας νεκρός από αντιαρματικό πύραυλο κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο

Ένας άνδρας έπεσε νεκρός και μια γυναίκα είναι σοβαρά τραυματίας από αντιαρματικό πύραυλο που έπληξε το βόρειο Ισραήλ κοντά στα σύνορα με το Λίβανο.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν πως πύραυλος έπληξε μια κατοικία προκαλώντας θύματα και ότι πλήττουν στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Το Ισράηλ και η Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν πυρά από τις 7 Οκτωβρίου που η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ από τη Γάζα. Νωρίτερα σήμερα το Ισραήλ ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του σκότωσαν τέσσερις μαχητές που είχαν διεισδύσει από το Λίβανο.
Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε πως ήταν οπλισμένοι με τουφέκια, αντιαρματικούς πυραύλους, χειροβομβίδες και αυτοπροωθούμενες οβίδες (RPG) και πως δεν είναι ακόμη γνωστό σε ποια οργάνωση ανήκαν.

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως πραγματοποίησε έξι επιθέσεις σήμερα στο Ισραήλ, μία από τις οποίες στη μεθοριακή πόλη Κφαρ Γιουβάλ είχε νεκρούς και τραυματίες.

Η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε σήμερα «θέσεις της Χεζμπολάχ» στο Λίβανο, ανέφεραν ακόμη οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες υπογράμμισαν πως «θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας από κάθε απειλή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η λαμπερή τελετή για τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο - Εντυπωσιακό σόου με drone και πυροτεχνήματα
Περίπου 80 επίσημες αντιπροσωπείες παραβρέθηκαν στην τελετή, από τις οποίες «40 είχαν επικεφαλής βασιλείς, πρίγκιπες, αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων»
REUTERS
8
Στη φυλακή 38χρονη για την «κλοπή του αιώνα» στο Λούβρο - Ήταν ο «δορυφόρος» της ληστρικής επιδρομής
Ένας Αλγερινός και ένας οδηγός ταξί, οι οποίοι είχαν ήδη συλληφθεί θεωρείται ότι είναι οι δύο που διέρρηξαν την γκαλερί «Apollon», αφαιρώντας σπάνια αντικείμενα αξίας άνω των 86 εκατομμυρίων ευρώ
Κόσμος στη γυάλινη Πυραμίδα του μουσείου του Λούβρου