Κόσμος

Ισραήλ – exit poll: “Μάχη στήθος με στήθος του Νετανιάχου με τον Γκαντζ”!

Θρίλερ Νετανιάχου - Γκαντζ προδιαγράφουν τα πρώτα exit poll από τις βουλευτικές εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου στο Ισραήλ, αφότου έκλεισαν οι κάλπες.

Ο αγώνας του απερχόμενου πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου για την πολιτική επιβίωσή του φαίνεται ότι θα συνεχιστεί για μέρες ή και εβδομάδες, καθώς τα πρώτα exit poll από τις εκλογές δείχνουν ότι θα δώσει μάχη στήθος με στήθος με τον κεντρώο Μπένι Γκαντζ.

Τα exit poll των ισραηλινών τηλεοπτικών καναλιών δείχνουν ότι το συντηρητικό Λικούντ του Νετανιάχου μπορεί να εξασφαλίσει 31 – 33 έδρες στην Κνεσέτ, σε σύνολο 120.

Το “Μπλε και Λευκό” του πρώην αρχηγού του στρατού Μπένι Γκαντζ προηγείται ελαφρά, με την πρόβλεψη να του δίνει 32 -34 έδρες.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν – πρώην σύμμαχος και νυν πολιτικός αντίπαλος του Νετανιάχου – αναμένεται ότι θα παίξει ρόλο ρυθμιστή για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Μετά τις εκλογές του Απριλίου, ο 69χρονος Νετανιάχου δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση.

Το Λικούντ και το “Μπλε και Λευκό” είχαν εξασφαλίσει τότε από 35 έδρες το καθένα και χρειάζονταν τη στήριξη μικρότερων κομμάτων με διαφορετικά – συχνά και εντελώς αντίθετα – πολιτικά προγράμματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Μέση Ανατολή συνεχίζει να φλέγεται: Ντόναλντ Τραμπ και Χεζμπολάχ υπόσχονται πόλεμο «μακράς διαρκείας»
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ έχουν πλήξει περισσότερους από 15.000 στόχους από την έναρξη του πολέμου, ενώ οι ΗΠΑ στέλνουν περισσότερα πλοία και 5.000 πεζοναύτες στη Μέση Ανατολή
Σύννεφα καπνού υψώνονται μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού, έπειτα από την κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ, εν μέσω της αμερικανο-ισραηλινής αντιπαράθεσης με το Ιράν
Η πρώην Μις Καλιφόρνια επιτίθεται στον Ντόναλντ Τραμπ για τη στήριξη στο Ισραήλ: «Δεν σε αναγνωρίζω πια, θα προσεύχομαι για σένα»
Στην επιστολή της υποστήριξε ακόμη ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες «στέλνονται στη Μέση Ανατολή για να θυσιαστούν», ενώ τόνισε ότι αισθάνεται υποχρεωμένη να μιλήσει για τον πόλεμο στη Γάζα
Ντόναλντ Τραμπ και Κάρι Πρίτζιν Μπόλερ