Κόσμος

Ισραήλ: «Ιστορικό λάθος η εκεχειρία με τη Χεζμπολάχ», λέει ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατά της συμφωνίας εκεχειρίας με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου τάχθηκε ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, χαρακτηρίζοντάς της μάλιστα ως ένα «ιστορικό λάθος».

Σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter), ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ «προέβλεψε» πως μελλοντικά το Ισραήλ θα χρειαστεί να επιστρέψει ξανά στον Λίβανο.

«Γιατί αντιτίθεμαι στη συμφωνία με τον Λίβανο: Δεν πρόκειται για κατάπαυση του πυρός. Είναι μια επιστροφή στην έννοια της σιωπής, και έχουμε ήδη δει πού οδηγεί. Αυτή η συμφωνία δεν ανταποκρίνεται στον στόχο του πολέμου – να επιστρέψουν οι κάτοικοι του βορρά με ασφάλεια στα σπίτια τους. Μια συμφωνία με τον λιβανικό στρατό είναι μια συμφωνία για τον πάγο. Ο λιβανέζικος στρατός δεν έχει καθόλου την εξουσία, και σίγουρα όχι την ικανότητα να νικήσει τη Χεζμπολάχ», εξήγησε αρχικά.

«Για να φύγουμε από τον Λίβανο, πρέπει να έχουμε τη δική μας ζώνη ασφαλείας. Το έχουμε ήδη δει, ότι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε κανέναν εκτός από τον εαυτό μας. Διαφορετικά, οι πύραυλοι θα εκτοξευθούν στο Manara, το Avivim, το Kiryat Shmona, ολόκληρο τον βορρά και ολόκληρο το κράτος του Ισραήλ και τελικά θα πρέπει να επιστρέψουμε ξανά στον Λίβανο. Αυτό είναι ιστορικό λάθος!», κατέληξε.

Μέχρι στιγμής ο Ισραηλινός υπουργός δεν έχει ξεκαθαρίσει αν το ακροδεξιό κόμμα «Εβραϊκή Δύναμη» του οποίου είναι επικεφαλής θα αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βανέσα Τραμπ αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού: «Παραμένω αισιόδοξη»
Η 48χρονη πρώην σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ ανέφερε πως βρίσκεται ήδη σε στενή συνεργασία με τους γιατρούς της, έχοντας στο πλευρό της την οικογένεια και τα πέντε παιδιά της
Βανέσα Τραμπ
CNN: Πώς η δίωξη του Ραούλ Κάστρο μπορεί να οδηγήσει στον πόλεμο ΗΠΑ και Κούβα – Προετοιμάζεται να δεχθεί επίθεση η Αβάνα
O πρόεδρος της Κούβας απειλεί με μακελειό στην περίπτωση εισβολής στην χώρα – Το παράδειγμα της Βενεζουέλας και η «βοήθεια» που θέλει να προσφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ στους Κουβανούς
Ραούλ Κάστρο
Axios: «Ρήξη» Νετανιάχου και Τραμπ για τις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ιράν – «Ο Μπίμπι είχε πάρει φωτιά»
Οι δύο ηγέτες διαφωνούσαν σχετικά με το πώς να αντιμετωπίσουν το Ιράν στο μέλλον - Ο Νετανιάχου «θα κάνει ό,τι θέλω εγώ » σχετικά με το Ιράν, αλλά «έχουμε καλές σχέσεις» είπε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου