Κόσμος

Ισραήλ: Ξεκίνησαν τα αντίποινα κατά των Χούθι – Σφοδρά πλήγματα στο λιμάνι της Χοντέιντα

Τουλάχιστον 30 μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ συμμετέχουν στην επίθεση

Το Ισραήλ ξεκίνησε τις αεροπορικές επιδρομές κατά των Χούθι, ως απάντηση στην εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τους αντάρτες της Υεμένης που χτύπησε το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.

Αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν στους Times of Israel ότι η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές στην πόλη – λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης.

Λίγο πριν από τις ισραηλινές επιθέσεις, τα μέσα ενημέρωσης των Χούθι στην Υεμένη ανέφεραν επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ κοντά στην πρωτεύουσα, Σαναά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 20 μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ συμμετέχουν στην επίθεση.

Αμερικανοί αξιωματούχοι σημειώνουν στο αμερικανικό δίκτυο Axios ότι οι ΗΠΑ δεν συμμετέχουν στην επίθεση, αλλά είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, έπεσαν περίπου 50 βόμβες και το λιμάνι της Χοντέιντα έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Ανάμεσα στους τουλάχιστον 10 στόχους των ισραηλινών μαχητικών είναι εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου των Χούθι.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έχουν επιτεθεί στην Υεμένη αρκετές φορές τον τελευταίο χρόνο, σε απάντηση στις επανειλημμένες επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Χούθι εναντίον της χώρας.

Λίγο μετά τις 20:30 (ώρα Ελλάδας) η επίθεση ολοκληρώθηκε, ενώ σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους δεν θα είναι η τελευταία αεροπορική επιδρομή, τονίζοντας ότι οι επόμενες πρόκειται να είναι σφοδρότερες.

Περιοχές που ελέγχονται από τους Χούθι στην Υεμένη βομβαρδίζονται σχεδόν καθημερινά από τις 15 Μαρτίου, όταν οι ΗΠΑ ξεκίνησαν εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών εναντίον των ανταρτών, με σκοπό να τους υποχρεώσουν να σταματήσουν να απειλούν εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Από τον Νοέμβριο του 2023, οι Χούθι άρχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον του Ισραήλ και πλοίων – που θεωρούν ότι συνδέονται με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία –, διαμηνύοντας ότι ενεργούσαν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκάλυψη CNN: Το άγνωστο παρασκήνιο της διάσωσης του πιλότου από το Ιράν – Η καταστροφή των C-130 και η «μπλόφα»
Οι ιρανικές αρχές υποστήριξαν ότι τα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις τους, ενώ ο Τραμπ δεν έκανε αναφορά σε απώλειες, τονίζοντας ότι «κανένας Αμερικανός στρατιωτικός δεν τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε»
Τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η επιχείρηση των ΗΠΑ / Reuters 6
Νεκρός ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των Φρουρών της Επανάστασης – Νέες ισραηλινές επιδρομές στη Βηρυτό
Διπλωμάτες των ΗΠΑ, του Ιράν και χωρών της περιοχής συζητούν πιθανή κατάπαυση του πυρός για 45 ημέρες, που θα μπορούσε να οδηγήσει στο οριστικό τέλος του πολέμου στη Μέση Ανατολή σύμφωνα με το Axios
Επιθέσεις στη Βηρυτό 7
Μπαράζ απειλών Τραμπ κατά του Ιράν: «Ο χρόνος λήγει την Τρίτη, θα σας ανατινάξουμε» αν δεν επιτευχθεί συμφωνία
Το Ιράν προειδοποιεί ότι σε περίπτωση επίθεσης κατά των υποδομών του, η Τεχεράνη θα ανταποκριθεί στοχεύοντας παρόμοιες υποδομές των ΗΠΑ, επιμένοντας ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν αυτοάμυνα και όχι επιλογή
Ντόναλντ Τραμπ
Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του 56χρονου ορειβάτη με ελικόπτερο στο Αγρίνιο
Ο 56χρονος Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας αφού απεγκλωβίστηκε από το δύσβατο σημείο, φέροντας τραύματα στο σώμα του μεταφέρθηκε με Super Puma στο νοσοκομείο του Ρίου
Αγρίνιο