Κόσμος

Ισραήλ: Νέα επίθεση της Χεζμπολάχ στη Χάιφα μετά τις επιθέσεις «σμήνους drones» στον βορρά

Νέα επίθεση της Χεζμπολάχ κατά του βόρειου Ισραήλ, αυτή τη φορά στη Χάιφα. Οι ρουκέτες της φιλοϊρανικής οργάνωσης του Λιβάνου αναχαιτίστηκαν από το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα «Iron Dome».

Αμέσως μετά την επίθεση, η οποία έγινε στη στρατιωτική βάση της Μπινγιαμίνα και τους 67 τραυματίες, η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε ένα μπαράζ ρουκετών κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής (13.10.2024) προς διάφορες περιοχές του Ισραήλ, κυρίως στον βορρά.

Στόχος της σιιτικής φιλοϊρανικής λιβανέζικης οργάνωσης είναι να πλήξει και μεγάλα αστικά κέντρα, κάτι το οποίο το έχει προσπαθήσει αρκετές φορές, αλλά και να πλήξει και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπως με την απογευματινή επιδρομή στην Μπινγιαμίνα.

Από την επίθεση «σμήνους drones» της Χεζμπολάχ, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 67 άνθρωποι.

Η Χεζμπολάχ στην ανακοίνωσή της τόνιζε ότι στόχος ήταν το στρατόπεδο της Ταξιαρχίας Γκολάνι της Μπινγιαμίνα στο βόρειο Ισραήλ.

Η λιβανέζικη οργάνωση «αφιέρωσε» αυτές τις επιθέσεις στον πρώην αρχηγό της, τον Χασάν Νασράλα, που σκοτώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου σε ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ρωσία ξεκίνησε τα αντίποινα για τον ουκρανικό «Ιστό της Αράχνης»: 4 νεκροί μετά από μαζική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο
«Μείνετε στα καταφύγια», προέτρεψε τους κατοίκους ο δήμαρχος του Κιέβου - Φωτιές και σοβαρές ζημιές σε κτίρια προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας
Φωτιά
3