Κόσμος

Ισραήλ: Οι διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς θα επαναληφθούν στην Ουάσινγκτον

Ο Νετανιάχου θα γίνει ο πρώτος ξένος ηγέτης που θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ μετά την ορκωμοσία του
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως οι έμμεσες διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς για τη δεύτερη φάση της συμφωνίας τους για εκεχειρία, θα επαναληφθούν, όπως προβλεπόταν, τη Δευτέρα (03/02/2025) στην Ουάσινγκτον.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο Στιβ Γουίτκοφ, ειδικός απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στη Μέση Ανατολή, συνομίλησαν σήμερα και συμφώνησαν πως οι συζητήσεις για τη Χαμάς θα αρχίσουν «κατά τη συνάντησή τους τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον».

Ο Αμερικανός θα συζητήσει στη συνέχεια μέσα στην εβδομάδα με τον πρωθυπουργό του Κατάρ και υψηλόβαθμούς αιγύπτιους αξιωματούχους, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα αναχωρήσει αύριο, Κυριακή (02/02/2025) για την Ουάσινγκτον, όπου την Τρίτη (04/02/2025) θα γίνει ο πρώτος ξένος ηγέτης που θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ μετά την ορκωμοσία του.

Με διάρκεια έξι εβδομάδων, η πρώτη φάση της εκεχειρίας τέθηκε σε ισχύ στις 19 Ιανουαρίου και επρόκειτο να επιτρέψει την απελευθέρωση 33 ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση περισσότερων από 1.900 Παλαιστινίων που είναι φυλακισμένοι στο Ισραήλ.

Η δεύτερη φάση έχει στόχο την απελευθέρωση των τελευταίων ομήρων και το οριστικό τέλος του πολέμου.

Μια τρίτη φάση αναμένεται ότι θα επιτρέψει την ανοικοδόμηση της λωρίδας της Γάζας και θα καθορίσει ένα μοντέλο διακυβέρνησης γι’ αυτό το παλαιστινιακό έδαφος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα «υπόθεση Πελικό» και στη Γερμανία: 59χρονη κατηγορεί τον πρώην σύντροφό της ότι τη νάρκωνε και τη βίαζε επί χρόνια
Ο πρώην σύντροφός της ενώ κατηγορείται για 67 αδικήματα, θα δικαστεί μόνο για 2 από αυτά, αφού ο βιασμός στη Γερμανία παραγράφεται μετά το πέρας πενταετίας
iStock