Κόσμος

Ισραήλ: Πέθανε γυναίκα μετά από 22 χρόνια σε κώμα – Είχε τραυματιστεί σε επίθεση αυτοκτονίας στην Ιερουσαλήμ

Έφυγε από τη ζωή η Αμερικανοισραηλινή Χάνα Νάκενμπεργκ, η οποία βρισκόταν σε κώμα εδώ και 22 χρόνια, καθώς είχε τραυματιστεί σοβαρά σε επίθεση αυτοκτονίας στην πιτσαρία Σμπάρο της Ιερουσαλήμ το 2001.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov στο Τελ Αβίβ επιβεβαίωσε τον θάνατο της 53χρονης γυναίκας, 22 χρόνια μετά την επίθεση αυτοκτονίας στην πιτσαρία της Ιερουσαλήμ. Βρισκόταν εκεί με τη 2χρονη – τότε – κόρη της, η οποία σώθηκε χωρίς να τραυματιστεί καθόλου.

Η επίθεση αυτοκτονίας που εξαπέλυσε ένας παλαιστίνιος καμικάζι που ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην πιτσαρία Sbarro στις 9 Αυγούστου του 2001 θεωρείται μια από τις σοβαρότερες επιθέσεις της δεύτερης Ιντιφάντα καθώς στοίχισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό 130 άλλων.

Μεταξύ των νεκρών ήταν επτά παιδιά και μια έγκυος.

Μια παλαιστίνια συνεργός του δράστη καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή κάθειρξης, αλλά αποφυλακίστηκε το 2011 στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων και σήμερα ζει στην Ιορδανία.

Οι ΗΠΑ ζήτησαν την έκδοσή της γιατί μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης ήταν και Αμερικανοί πολίτες, όμως η Ιορδανία αρνήθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΕΠ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επτά χωρών συνεχίζουν στην Ουάσινγκτον τις συνομιλίες τους για την Ουκρανία
Αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γιατί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν συζητήθηκε λεπτομερώς στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε νωρίτερα
ΝΑΤΟ
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 3