Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ισραήλ: Χλεύαζαν δολοφονημένο βρέφος Παλαιστινίων – Καταδικάστηκαν για υποκίνηση βίας και τρομοκρατία

Ισραήλ: Χλεύαζαν δολοφονημένο βρέφος Παλαιστινίων – Καταδικάστηκαν για υποκίνηση βίας και τρομοκρατία

Στο Ισραήλ δικαστήριο καταδίκασε επτά άτομα για ένα περιστατικό σε γάμο όπου χλεύαζαν ένα δολοφονημένο νήπιο παλαιστινιακής καταγωγής. 

Το 2015 στο Ισραήλ, ακροδεξιοί Εβραίοι είχαν βιντεοσκοπηθεί να χλευάζουν ένα βρέφος παλαιστινιακής καταγωγής, το οποίο είχε δολοφονηθεί. Την Τετάρτη (27.04.2022), δικαστήριο της χώρας καταδίκασε τους επτά για υποκίνηση στη βία και για τρομοκρατία.

Ένας από τους κατηγορούμενους κρίθηκε, επίσης, ένοχος για υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης και για υποκίνηση στον ρατσισμό, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του δικαστηρίου, ενώ ένας άλλος αθωώθηκε.

Οι κατηγορίες περί υποκίνησης επισύρουν ανώτατη ποινή πενταετούς φυλάκισης. Η απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές που θα επιβληθούν αναμένεται τον Οκτώβριο.

Ο γάμος είχε προκαλέσει κατακραυγή τόσο από τους Παλαιστινίους όσο και από τους Ισραηλινούς, μήνες μετά τον θάνατο σε εμπρηστική επίθεση στο σπίτι τους στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη του Αλί Νταουάμπσε, ενός έτους, και των γονιών του.

Ισραηλινό δικαστήριο το 2020 καταδίκασε έναν Εβραίο έποικο για τους φόνους της οικογένειας.

Ισραήλ: «Θα καεί το τζαμί…» 

Ένας από τους καταδικασθέντες, ο Ντοβ Μόρελ, έγραψε στο Twitter: «Οι ενέργειές μου δεν αντιπροσωπεύουν αυτό που είμαι σήμερα και μετανιώνω γι’ αυτές».

Αλλά πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι αυτό συνιστά κακούργημα και όπως φαίνεται θα ασκήσω έφεση».

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τους άλλους κατηγορούμενους.

Στο βίντεο ένας από τους προσκεκλημένους στον γάμο, ενώ χορεύει καρφώνει ένα μαχαίρι στη φωτογραφία του μωρού, ενώ άλλοι κραδαίνουν καραμπίνες, μαχαίρια και κάτι που φαίνεται ως βόμβα μολότοφ.

Τα γαμήλια τραγούδια που ακούγονται περιλαμβάνουν στίχους όπως «θα καεί το τζαμί» και «θα εκραγεί το τζαμί».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις