Κόσμος

Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών έπληξε το νησί Κιούσου στα νότια της Ιαπωνίας, κοντά στην πόλη Όιτα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS).

Ο σεισμός, το μέγεθος του οποίου είχε αρχικά αναφερθεί ότι ήταν 6,4 βαθμοί, σημειώθηκε στις 02:06 τα ξημερώματα της Παρασκευής (19:06 ώρα Ελλάδας).

Το εστιακό βάθος του σεισμού βρίσκεται στα 83 χιλιόμετρα ενώ το επίκεντρο έχει εντοπιστεί 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Όιτα.

Σύμφωνα με το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό, δεν υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθούν σεισμικά κύματα.

Ένας σεισμός 6,3 βαθμών μπορεί να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Περισσότεροι νεκροί από το στρες παρά από του τσουνάμι στην Ιαπωνία

Τα 9 ρίχτερ που συγκλόνισαν τον κόσμο – ΦΩΤΟ

Σεισμός 6,7 ρίχτερ στην Ιαπωνία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε ο Κύπριος σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης σε ηλικία 69 ετών: Διέδωσε την ελληνική κουζίνα σε όλη τη Γαλλία
Η απώλειά του Κύπριου σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη αφήνει ένα σημαντικό κενό, όχι μόνο στον χώρο της γαστρονομίας, αλλά και στον απόδημο κυπριακό ελληνισμό, δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης
Ανδρέας Μαυρομμάτης