Κόσμος

Ιταλία: 195 θάνατοι και 1.221 κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 211.938. Οι νεκροί έφτασαν τους 29.079. Παράλληλα, 82.879 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 210.717 και είχαν χάσει την ζωή τους 28.884 άνθρωποι ενώ 81.654 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους στην Ιταλία 195 άνθρωποι και καταγράφηκαν 1.221 νέα κρούσματα. 1.225 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

1.479 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 16.823 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 81.678 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία παρουσιάζει μείωση, με 168 λιγότερα κρούσματα. Αυξάνεται, όμως, ο αριθμός των νεκρών. Έχασαν την ζωή τους 21 περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιαθέντες είναι 515 λιγότεροι σε σχέση με χθες. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τριακοστή πρώτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι συνολικές εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των αρχών, στην Ιταλία οι θάνατοι τον περασμένο Μάρτιο διπλασιάστηκαν σε 38 νομαρχίες της χώρας, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019.

Σε επίπεδο επικράτειας, κατά μέσο όρο οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 49,4%. Ενώ, όμως, στο Μπέργκαμο καταγράφηκε πρωτοφανής αύξηση του 568%, στην Ρώμη, πάντα τον μήνα Μάρτιο, είχαμε μείωση του 8%.

Σχετικά, τέλος, με την ειδική «ομάδα δράσης ειδικών» στην Ιταλία, η οποία σχεδιάζει την ολική επιστροφή στην καθημερινότητα, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε σήμερα πως, σε ότι αφορά το σύνολο των μελών της, θα αυξηθεί άμεσα ο αριθμός γυναικών «με πρόσωπα ο επαγγελματισμός και οι γνώσεις των οποίων μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν την χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αεροσκάφος cargo της UPS συντρίβεται κοντά σε αεροδρόμιο του Κεντάκι – Βίντεο δείχνει πως είχε πάρει φωτιά κατά την απογείωση
Η UPS, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι στο αεροσκάφος cargo επέβαιναν μόνο τρία μέλη του πληρώματος - Τα βίντεο από τη στιγμή της συντριβής δεν αφήνουν, πάντως, πολλές ελπίδες για επιζώντες
Το αεροσκάφος της UPS που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Λούισβιλ στο Κεντάκι
«Χαστούκι» της ΕΕ στην Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και είναι αδιάλλακτη στο Κυπριακό – Τι απαντά η Άγκυρα
«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει δηλώσεις για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, θέτοντας έμμεσα υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία», επισημαίνει η έκθεση της Κομισιόν
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν 14