Κόσμος

Ιταλία: 59% αύξηση στην ηλεκτρική ενέργεια τον Οκτώβριο

Άσχημα τα μαντάτα για τα ιταλικά νοικοκυριά που θα δουν αύξηση στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας από την πρώτη Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την Arera, την Ιταλική Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Δικτύων Ενέργειας και Περιβάλλοντος, το 2022 κατά μέσο όρο, τα ιταλικά νοικοκυριά πρόκειται να ξοδέψουν 1322 ευρώ για την ηλεκτρική ενέργεια, έναντι των 632 ευρώ το 2021.

Με παρέμβασή της, η Arera, απέφυγε τον διπλασιασμό των ρυθμιζόμενων χρεώσεων, αλλά από την 1η Οκτωβρίου η αύξηση θα αγγίξει το 59% επί των ήδη υψηλών τιμών που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

«Η Ιταλική Ρυθμιστική Αρχή, όπως υπογραμμίσθηκε, αποφάσισε να αναβάλει την κάλυψη της διαφοράς ανάμεσα στις τιμές που αρχικά είχαν προβλεφθεί για το περασμένο τρίμηνο, και το πραγματικό κόστος που μέχρι τώρα έχει καταγραφεί», αναφέρεται σε επίσημο ανακοινωθέν της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο οικογένεια Τραμπ απλώνει τα «πλοκάμια» της στην Ευρώπη: Θα φτιάξει Trump Tower στο Βουκουρέστι
Αν και στην πρώτη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ η Τrump Organization δεν επεδίωκε συμφωνίες με χώρες του εξωτερικού αυτό φαίνεται πως άλλαξε με τη δεύτερη φορά που ο Ρεπουμπλικάνος μπήκε στον Λευκό Οίκο
Trump Tower 1
Συντετριμμένη η σύζυγος του CEO της Lufthansa από το τροχαίο δυστύχημα στη Σαρδηνία: «Λιποθύμησε ενώ έκανε ανάνηψη στο θύμα»
Ο δικηγόρος της 51χρονης υποστήριξε πως η πελάτισσά του σταμάτησε όταν έφτασε στη διάβαση πεζών αλλά δεν αντιλήφθηκε την 24χρονη - «Σεν εγκατέλειψε ποτέ το θύμα, κατέβηκε κιόλας να της δώσει τις πρώτες βοήθειες»
O Carsten Spohr με την Vivian Spohr