Κόσμος

Ιταλία: Δεν θα χρειαστούμε διορθωτικά μέτρα λέει η κυβέρνηση

Η Ιταλία θα πετύχει τον στόχο για το δημοσιονομικό έλλειμμα τη φετινή χρονιά και δεν θα χρειαστεί διορθωτικά μέτρα.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας στην Ιταλία, Τζοβάνι Τρία, στο Reuters ο οποίος τόνισε πως η Ρώμη στοχεύει σε έλλειμμα 2,04% του ΑΕΠ, αλλά με την οικονομική ανάπτυξη να επιβραδύνεται πολλοί αναλυτές αναμένουν να είναι υψηλότερο εκτός κι αν υιοθετηθούν νέα μέτρα λιτότητας.

«Δεν υπάρχει ανάγκη για διορθωτικό πακέτο στην Ιταλία», δήλωσε ο Τρία στο Reuters και πρόσθεσε πως «τα διορθωτικά μέτρα σε μια περίοδο οξείας οικονομικής επιβράδυνσης, που έχουν την τάση να επιτείνουν την επιβράδυνση, θα ήταν ενάντια σε κάθε λογική».

Η Τράπεζα της Ιταλίας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το ΑΕΠ πιθανόν συρρικνώθηκε στο τέλος του περασμένου έτους για δεύτερο συνεχές τρίμηνο.

«Υπάρχει σημαντική επιβράδυνση στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας που είναι ο οικονομικός και μεταποιητικός κινητήριος μοχλός της Ευρώπης, και υπάρχει επίσης ισχυρός αντίκτυπος στην Ιταλία», δήλωσε ο Τρία.

Ο Τρία δήλωσε επίσης ότι δεν βλέπει συστημική απειλή από τις τράπεζες Monte dei Paschi, Carige ή Popolare di Bari αλλά παρακολουθεί τις εξελίξεις. Τα προβλήματα των Banca Carige, Monte dei Paschi και Popolare di Bari έχουν τροφοδοτήσει εκ νέου τους φόβους για γενικότερη αστάθεια στον εύθραυστο τραπεζικό κλάδο της Ιταλίας, οδηγώντας τη κυβέρνηση της χώρας στο να επιδιώξει μια μακροχρόνια λύση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με 18 πυραύλους και 400 drones στην Ουκρανία – «Η Μόσχα πρέπει να νιώσει τις επιπτώσεις της τρομοκρατίας της»
2 νεκροί και τουλάχιστον 13 οι τραυματίες από τις νέες ρωσικές επιθέσεις - Σήμερα οι συναντήσεις Ζελένσκι με Αμερικανών αξιωματούχων στη Ρώμη στη διάρκεια της Διάσκεψης για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας
Κτίριο
Κατέρρευσε βιομηχανική σήραγγα στο Λος Άντζελες - Διασώθηκαν οι 15 εργάτες που εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια
Οι αρχές με γερανούς προσπάθησαν να απομακρύνουν τα μπάζα και να ανασύρουν τους εργαζόμενους -  Η κατάρρευση της σήραγγας προκάλεσε ζημιές στις γραμμές επικοινωνίας
Σήραγγα
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερωθούν 10 Ισραηλινοί όμηροι – «Δύσκολες οι συζητήσεις για εκεχειρία λόγω αδιαλλαξίας»
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση συμφωνίας» με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων
Διαδηλωτές κρατούν φωτοβολίδα καπνού, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα