Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Ιταλία: “Κλείνει” όλη τη χώρα για 15 μέρες ο Κόντε! video

Ιταλία

Γενικό “λουκέτο” σε όλες τις εμπορικές δραστηριότητες στην Ιταλία ανακοίνωσε ο Κόντε! Σε διάγγελμα μέσω Facebook ανακοίνωσε πως κλείνουν όλες οι επιχειρήσεις της πολύπαθης χώρας. Δείτε την δραματική ανακοίνωση.

Ο Τζιουζέπε Κόντε, απηύθυνε ζωντανό μήνυμα μέσω Facebook και ανακοίνωσε πως όλη η Ιταλία, ολόκληρη η χώρα, είναι πια μια “κόκκινη ζώνη”!

Ανακοινώθηκε επισήμως το κλείσιμο όλων των εμπορικών δραστηριοτήτων για δεκαπέντε ημέρες.

Αυτό σημαίνει… όλα. Όλες οι επιχειρήσεις, μικρές ή μεγάλες σταματούν να λειτουργούν και θα συνεχίσουν να είναι ανοιχτά μόνο τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων.

Πιο αναλυτικά, στο νέο τηλεοπτικό του μήνυμα ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε τα εξής:

Click4more: Τρομάζει ο ΠΟΥ για τον κορονοϊό: Θα γίνουν και άλλες χώρες… Ιταλία!

«Προχωρούμε βαθμιαία και τώρα κάνουμε νέο βήμα. Η Ιταλία μένει μια ενιαία ζώνη, αλλά θα κλείσουν όλα τα καταστήματα, με μόνη εξαίρεση στα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Θα μπορούν, όμως, να γίνονται παραδόσεις κατ΄οίκον.

Ζητάμε την αύξηση της τηλε-εργασίας, ενώ οι βιομηχανίες πρέπει να εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι δημόσιες μεταφορές και άλλες βασικές υπηρεσίες, όπως τα ταχυδρομεία.

Ο κανόνας παραμένει ο ίδιος: περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας όσο μπορούμε. Βέβαια, έχουμε επίγνωση ότι μόλις αρχίσαμε να αλλάζουμε τις συνήθειές μας και ότι για να δούμε αποτέλεσμα, θα χρειαστούν περίπου δυο εβδομάδες.

Click4more: Μήνυμα της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας με μαζική αποστολή SMS για τον κορονοϊό – «Μείνετε σπίτι»

Ακόμη και αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων, δεν σημαίνει ότι πρέπει να λάβουμε και άλλα μέτρα. Σύντομα, δε, θα ορίσω ειδικό επίτροπο για την διαχείριση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στον τομέα της υγείας.

Αν όλοι μας σεβαστούμε τους κανόνες αυτούς, θα βγούμε πιο γρήγορα από την κατάσταση συναγερμού. Η συλλογικότητα είναι και η δύναμη της χώρας μας».

Δείτε όσα είπε όπως μεταδόθηκαν live μέσω Facebook

 

Δείτε την ανάρτηση που έκανε νωρίτερα, προαναγγέλλοντας το μήνυμά του

Questa sera mi collegherò in diretta per darvi alcuni importanti aggiornamenti

Gepostet von Giuseppe Conte am Mittwoch, 11. März 2020

Κορονοϊός στην Ιταλία: 196 νεκροί σε μία ημέρα, στα 12462 τα κρούσματα

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην γειτονική χώρα ανέρχονται πλέον στις 12.462, από 10.149 την Τρίτη.

Ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό στην Ιταλία αυξήθηκε στους 827 σήμερα, από 631 που ήταν την Τρίτη, σύμφωνα με τον νεότερο επίσημο απολογισμό.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον στις 12.462, από 10.149 την Τρίτη.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως σε 617 ανέρχεται ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού μόνον στην βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας, μια αύξηση 149 θανάτων μέσα σε μια μέρα.

Πηγή που ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία της τόνιζε πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην περιφέρεια, που περιλαμβάνει το Μιλάνο, αυξήθηκε κατά 1.489 τις τελευταίες 24 ώρες.

Ιταλία: Οδύσσεια η επιστροφή στη χώρα για τους Ιταλούς που εγκλωβίστηκαν στο εξωτερικό!

Την ίδια ώρα, η διαρκής κατάργηση των αεροπορικών πτήσεων από και προς την Ιταλία έχει δημιουργήσει αναστάτωση σε χιλιάδες Ιταλούς τουρίστες, που βρίσκονται καθηλωμένοι στο εξωτερικό κι αναζητούν εναγωνίως κάποιον τρόπο να επιστρέψουν σπίτι τους.

Click4more: Κορονοϊός: Με υπεύθυνη δήλωση κυκλοφορούν στην Iταλία! Δείτε το έντυπο που συμπληρώνουν

Εκατοντάδες εξ αυτών βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ισπανία, καθώς μόλις με λίγη ώρα διαφορά οι αεροπορικές εταιρείες αναγκάσθηκαν να μειώσουν ή να ακυρώσουν πολλές πτήσεις τους και συνδέσεις: Alitalia, Ryanair, EasyJet.

«Μας είπαν πως η μόνη πιθανότητα να επιστρέψουμε στην Ιταλία μέσα στις επόμενες ημέρες είναι να δρομολογηθεί ένα πλοίο από τη Βαρκελώνη προς την Τσιβιταβέκια, που η εταιρεία Grimaldi φέρεται διαθέσιμη να το κάνει», δηλώνει στην εφημερίδα La Repubblica η Τερέζα Ονοράτο, καθηγήτρια Πανεπιστημίου στη Μαδρίτη, που ζει 12 χρόνια στην Ισπανία, αλλά από χθες ερευνά εάν υπάρχει τρόπος να επιστρέψει στην πατρίδα για να βρει τη μητέρα της.

Κόλαση στην Ιταλία!

Παρά τις διαβεβαιώσεις του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών πως δεν υπάρχει πρόβλημα για τους Ιταλούς του εξωτερικού να επιστρέψουν για να ενωθούν με τις οικογένειές τους, η ίδια τονίζει πως αυτό αποδεικνύεται ανέφικτο στην πράξη διότι οι αεροπορικές εταιρείες, η μία μετά την άλλη, σταματούν τα δρομολόγια προς το Belpaese.

Click4more: Κορονοϊός: Η ιταλική αστυνομία ”κυνηγάει” όσους κυκλοφορούν άσκοπα τη νύχτα

Αλλά το πρόβλημα αυτό δεν αφορά μόνον την Ισπανία. Αρκετοί Ιταλοί βρίσκονται καθηλωμένοι στην Αυστρία, παρ’ όλο που είχαν πληρώσει εισιτήριο, μετά τη διαδοχική αναστολή πτήσεων κι η επιστροφή αποδεικνύεται ένα ταξίδι πιο δύσκολο ακόμη κι από τον περίπλου του Οδυσσέα ή του ιδρυτή του γένους των Ρωμαίων Αινεία. Ο σιδηροδρομικός συρμός με προορισμό το Ούντινε, που πήραν συνωθούμενοι πολλοί Ιταλοί άλλαξε καθ’ οδόν δρομολόγιο. Όπως διηγούνται αρκετοί ταλαίπωροι επιβάτες στο πρακτορείο Adn Kronos, αρχικά θέλησαν οι αυστριακές αρχές να κατέβουν στο Φίλατς, μετά τους πήγαν μέχρι τα σύνορα, καθώς οι διαταγές από τη Βιέννη ήσαν να μην διαβεί ο συρμός τη μεθόριο. Τελικά, οι Ιταλοί επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία έως το Ούντινε.

Αλλά και στην Ιταλία, η Οδύσσεια (ή Αινειάδα) για κάποιους που ήθελαν να ταξιδέψουν ακόμη πιο νότια δεν σταμάτησε. Στη Ρώμη υπήρξε ακόμη μια ακύρωση δρομολογίου, το επόμενο τραίνο ήταν υπερπλήρες κι αναγκάσθηκαν να μετεπιβιβασθούν σε τοπικά τραίνα με άπειρες στάσεις. «Χάσαμε πολλά χρήματα και πολύ χρόνο», αφηγούνται κάποιοι.

Απίστευτες ιστορίες

Άλλοι 15 Ιταλοί που είχαν ξεκινήσει για διακοπές με το γραφείο Boscolo βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στο Μαρόκο, έπειτα από την απόφαση της χώρας να ακυρώσει όλες τις πτήσεις προς κι από την Ιταλία. Όπως εξήγησε το γραφείο ταξιδίων καταβάλλονται προσπάθειες για να επιστρέψουν με πτήσεις που δεν πετούν απευθείας προς την Ιταλία, απορροφώντας το ίδιο τα επιπλέον έξοδα, όπως εξηγεί ο ιδιοκτήτης του, ο Τζόρτζο Μπόσκολο, στο Adn Kronos.

Εάν η επιστροφή των Ιταλών από το εξωτερικό είναι δύσκολη και δαπανηρή, εξίσου ακριβή μπορεί να αποδειχθεί κι η φυγή από τις πληγείσες περιοχές μέσα στην Ιταλία. Όπως για την 30χρονη Μικέλα, που για να επιστρέψει στο σπίτι της στη Ρώμη από το Μιλάνο, κάλεσε ένα ραδιοταξί τη νύκτα μεταξύ 7ης και 8η Μαρτίου και πλήρωσε αγόγγυστα τα 1.200 ευρώ που έγραψε το ταξίμετρο. Μόνο και μόνο για να περάσει την κρίση του κορονοϊού στο σπίτι με τη μητέρα της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις