Κόσμος

Ιταλία: Διπλασίασε τον αριθμό των φτωχών η κρίση

Η οικονομική κρίση διπλασίασε τον αριθμό των φτωχών στην Ιταλία, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σήμερα η καθολική οργάνωση Caritas.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το 2007 οι Ιταλοί που ζούσαν σε κατάσταση ένδειας ήταν 2,4 εκατομμύρια. Το 2012 (η πιο πρόσφατη χρονιά για την οποία υπάρχουν επίσημα στοιχεία) ανήλθαν τα 4,8 εκατομμύρια.

Στην έκθεσή της «Ο απολογισμός της κρίσης» η Caritas προσθέτει ότι οι οικονομικές δυσχέρειες συνεπεία της κρίσης αφορούν και παραδοσιακά εύπορες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ιταλίας, οικογένειες με δυο παιδιά και νοικοκυριά τα μέλη των οποίων δεν έχουν χάσει την θέση εργασίας τους.

Η εθελοντική οργάνωση της Καθολικής Εκκλησίας υπογραμμίζει παράλληλα ότι οι πολιτικές και τα μέτρα των κυβερνήσεων του Μάριο Μόντι και του Ενρίκο Λέτα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της συρρίκνωσης των εισοδημάτων δεν απέφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η πρόσφατη μείωση των φόρων και κρατήσεων κατά 80 ευρώ τον μήνα που αποφάσισε η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι υπέρ των χαμηλόμισθων δεν αναμένεται ότι θα έχει παρά μόνο «περιορισμένα αποτελέσματα όσον αφορά την συνολική αντιμετώπιση της φτώχειας», τονίζεται στην έκθεση.

Από το 2010 μέχρι το 2012, οι συνολικές δαπάνες των ιταλικών δήμων για την κοινωνική πολιτική και την αρωγή των ασθενέστερων, οικονομικά, πολιτών μειώθηκαν κατά 6%.

Η οργάνωση Caritas ζητά από την κυβέρνηση Ρέντσι την έγκριση ενός εγγυημένου «βασικού εισοδήματος ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό». Βάσει της πρότασης αυτής, κάθε οικογένεια ιταλών ή αλλοδαπών με άδεια παραμονής, θα πρέπει να λαμβάνει σε μηνιαία βάση οικονομική ενίσχυση η οποία να αντιστοιχεί στην κάλυψη της διαφοράς ανάμεσα στις μηνιαίες αποδοχές της και το ποσό βάσει του οποίου κατατάσσεται ένα νοικοκυριό σε αυτά που ζουν υπό συνθήκες φτώχειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάτι η κρίση, κάτι οι θάνατοι έφεραν μείωση στον πληθυσμό της Ελλάδας

Τα φακελάκια και οι “μνημονιακές” τιμές

Ουκρανία: 2η δόση από το ΔΝΤ και δωρητές

Citigroup: Πρόστιμο 7 δισ. δολαρίων για εξαπάτηση επενδυτών

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πύρινη κόλαση» σε Γαλλία και Ισπανία: Εικόνες καταστροφής σε Μπορντό και Μαδρίτη, πάνω από 950.000 στρέμματα έχουν καεί
Στην Ισπανία, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είπε ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησής του είναι «να σωθούν ζωές» και στη Γαλλία, περίπου 200.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους
Φωτιά
Σαουδική Αραβία: Στόχος των επιθέσεων των Χούθι οι εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στην Ερυθρά Θάλασσα
Ο δίαυλος της Ερυθράς Θάλασσας είναι πλέον ζωτικής συμμαχίας για το Ριάντ μετά το αποκλεισμό από την Τεχεράνη των Στενών του Ορμούζ στην ανατολική πλευρά της αραβικής χερσονήσου
Στήλη καπνού υψώνεται, καθώς οι Χούθι της Υεμένης, που είναι προσκείμενοι στο Ιράν, πραγματοποίησαν επιχειρήσεις με στόχο τις εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στο Τζιζάν και το Γιανμπού
Εκτός ελέγχου οι φωτιές σε Γαλλία και Ισπανία: Χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, απόκοσμες εικόνες
Στην περιοχή της Ζιρόντ, γνωστή παγκοσμίως για τους αμπελώνες της και την παραγωγή κρασιού, και την γειτονική περιοχή της Λαντ, οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει την απομάκρυνση τουλάχιστον 141.000 ανθρώπων
Φωτιά στην Ισπανία
17