Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Ιταλία: Επανέφερε τους ελέγχους στα σύνορα με τη Σλοβενία «για να μην φτάσουν τρομοκράτες, μέσω της βαλκανικής οδού»

Ιταλία

Η Ιταλία δοκιμάζεται ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα από την αύξηση των μεταναστευτικών ροών, όμως τώρα ανησυχεί ότι μόνο γι αυτό, αλλά και για την πιθανή άφιξη τρομοκρατών στο έδαφός της.

Τουλάχιστον αυτό – η απειλή των τρομοκρατών – είναι το επιχείρημα που χρησιμοποιεί η Ιταλία για την επιβολή ελέγχων στα σύνορα με τη Σλοβενία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι, σε δηλώσεις του για το θέμα ανέφερε: «Επαναφέραμε τους ελέγχους στα σύνορα με την Σλοβενία για να αποφύγουμε να φτάσουν τρομοκράτες, μέσω της βαλκανικής οδού, οι οποίοι θα μπορούσαν να οργανώσουν επιθέσεις στη χώρα μας ή στην Ευρώπη. Η απόφαση αυτή έχει προσωρινό χαρακτήρα».

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Ρώμη, ο κ. Ταγιάνι πρόσθεσε πως «δεν υπάρχουν ενδείξεις προετοιμασίας τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά δεν μπορούμε να μειώσουμε το επίπεδο επιφυλακής. Αντιθέτως, το αυξάνουμε, με στόχο την πρόληψη. Προστατεύουμε τους ευαίσθητους στόχους, ιδίως εκείνους που συνδέονται με πολίτες εβραϊκής θρησκείας, για να αποτρέψουμε βίαιες πράξεις».

Ο επικεφαλής των ειδικών επιχειρησιακών δυνάμεων των καραμπινιέρων δε, Πασκουάλε Ανζτελοσάντι, υπογράμμισε σήμερα σε ημερίδα που διοργανώθηκε στην Ιταλία για την ασφάλεια, ότι «δεν είναι σκόπιμο να δημιουργείται υπερβολική ανησυχία, αλλά πρόκειται για προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίζονται πάντα με μεγάλη προσοχή».

«Οι ιταλικές αστυνομικές δυνάμεις είναι αποτελεσματικές και είναι σε θέση να αντιληφθούν αν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, ώστε να αυξηθεί το επίπεδο επιφυλακής», ολοκλήρωσε ο Αντζελοσάντι.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις