Κόσμος

Ιταλία: Επιχείρηση αλπινιστών για τη διάσωση 32χρονης σπηλαιολόγου

Το 2022 είχε ξανατραυματιστεί μέσα στο ίδιο σπήλαιο και χρειάστηκε να οργανωθεί ανάλογη επιχείρηση

Αγωνιώδεις προσπάθειες για τη διάσωση 32χρονης σπηλαιολόγου που βρίσκεται τραυματισμένη σε σπήλαιο κοντά στο Μπέργκαμο της Ιταλίας

Οι υπηρεσίες παροχής πρώτων βοηθειών και αλπινιστές συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης της Οτάβια Πιάνα, 32 ετών, από το σπήλαιο «Αμπίσο Μπουένο Φορτένο», στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Μπέργκαμο στην Ιταλία.

Στις 14 Δεκεμβρίου, η 32χρονη έπεσε από ύψος πέντε μέτρων, ενώ ήδη βρισκόταν μέσα στη σπηλιά και τραυματίστηκε στο γόνατο, στο πρόσωπο και στα πλευρά.

Οι διασώστες κατάφεραν τη Δευτέρα (16.12.2024) να την προσεγγίσουν και, στη συνέχεια, να την τοποθετήσουν σε φορείο, το οποίο έχει συνδεθεί με ατσάλινο νήμα.

Υπολογίζεται, όμως, ότι για να ολοκληρωθεί η όλη επιχείρηση διάσωσης θα χρειαστούν περίπου άλλες σαράντα οκτώ ώρες.

Η σπηλαιολόγος επικοινωνεί με το γύρω περιβάλλον αλλά είναι ψυχολογικά καταβεβλημένη.

Πριν δύο χρόνια, είχε ξανατραυματιστεί μέσα στο ίδιο σπήλαιο και χρειάστηκε να οργανωθεί ανάλογη επιχείρηση για να μπορέσει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, υπό συνθήκες ασφαλείας.

Ειδικοί εξήγησαν ότι με τις αποστολές της, η Οτάβια Πιάνα συμβάλλει στη χαρτογράφηση του σπηλαίου «Αμπίσο Μπουένο Φορτένο», αλλά η ίδια διεμήνυσε ότι «δεν εννοεί ποτέ πια στη ζωή της να πατήσει το πόδι της μέσα σε σπήλαιο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν: «Μη ρεαλιστικές οι προτάσεις των Ευρωπαίων που κατατέθηκαν στη Γενεύη για μηδενικό εμπλουτισμό ουρανίου»
Ιρανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος τόνισε ότι ο μηδενικός εμπλουτισμός ουρανίου δεν οδηγεί πουθενά, ενώ η χώρα του δεν θα διαπραγματευτεί για τις αμυντικές ικανότητες της
Καπνός από πυραυλικές επιθέσεις στην Τεχεράνη
Η στιγμή που το Ισραήλ χτυπά τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν - «Σκοτώσαμε τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης που χρηματοδότησε τη Χαμάς»
Ο Σαΐντ Ιζάντι, επικεφαλής της Παλαιστινιακής Διεύθυνσης της Δύναμης Κουντς του Σώματος των Φρουρών «χρηματοδότησε και εξόπλισε τη Χαμάς πριν από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου» υποστηρίζει το Ισραήλ
Μια δορυφορική εικόνα δείχνει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν
16