Κόσμος

Ιταλία: Φορολογούν τους πλούσιους που θέλουν να μετακομίσουν!

Όσοι ξένοι δισεκατομμυριούχοι πιστοί... προσέλθετε: η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να ανταγωνιστεί προορισμούς όπως η Ισπανία και η Βρετανία και να θεσπίσει έναν φόρο ανεξαρτήτως εισοδήματος ("flat tax") τόσο για ομογενείς όσο και για ξένους με μεγάλη περιουσία που θα ήθελαν να μετοικήσουν στην Ιταλία.

Ο ενιαίος αυτός συντελεστής φορολόγησης ανέρχεται σε 100.000 ευρώ τον χρόνο για όλους τους Ιταλούς οι οποίοι έζησαν για χρόνια στο εξωτερικό, ή ξένους με μεγάλη περιουσία (ακόμη και δισεκατομμυριούχους), αν αποφασίσουν να μετακομίσουν στην Ιταλία με την οικογένειά τους.

Μοναδική αναγκαία προϋπόθεση, να έχουν διαμείνει μόνιμα σε χώρα του εξωτερικού, για εννιά χρόνια στο διάστημα της τελευταίας δεκαετίας.

Τα μέλη της οικογένειας των μεγαλοεισοδηματιών που θα μεταναστεύσουν στην Ιταλία θα μπορούν να καταβάλουν πάγιο φόρο 25.000 ευρώ το χρόνο στο ιταλικό υπουργείο Οικονομικών — ανεξάρτητα από το ύψος των αποδοχών τους ή των περιουσιακών τους στοιχείων.

Στόχος, φυσικά, αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι να αυξηθούν οι εισπράξεις για το ιταλικό δημόσιο, αλλά και να μετατραπεί η Ιταλία σε «ελκυστικό τόπο διαμονής», για μεγιστάνες από όλο τον πλανήτη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Khabarovsk: Καθελκύστηκε το πιο φονικό υποβρύχιο της Ρωσίας – Μπορεί να εκτοξεύει πυρηνικές τορπίλες Poseidon
Το νέο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο της Ρωσίας μπορεί να παραμείνει κάτω από το νερό μέχρι και 120 μέρες ενώ φέρει τορπίλες Poseidon που αποκαλούνται «τορπίλες της μέρας της κρίσεως»
Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Khabarovsk
Νέο ταπεινωτικό πλήγμα για τον Άντριου: Ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε να του αφαιρεθεί και ο τελευταίος στρατιωτικός του τίτλος
Διατηρούσε μέχρι τώρα τον βαθμό του αντιναυάρχου στο Βασιλικό Ναυτικό, τον οποίο είχε κρατήσει μετά την παραίτησή του από άλλα στρατιωτικά αξιώματα το 2022 λόγω του σκανδάλου Επστάιν
Πρίγκιπας Άντριου και Βασιλιάς Κάρολος
Ακόμα ένα μπλόκο της δικαιοσύνης στην ανάπτυξη Εθνοφρουράς στο Πόρτλαντ - Αναμένει την τελική απόφαση ο Τραμπ
Η Δημοκρατική κυβερνήτης του Όρεγκον, Τίνα Κότεκ, χαρακτήρισε την απόφαση «νέα επιβεβαίωση της δημοκρατίας μας και του δικαιώματός μας να κυβερνάμε εμείς»
Τραμπ