Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ιταλία: Η έκκληση Ντράγκι για άμεσο εμβολιασμό έπιασε τόπο – Πήγε και… ο Σαλβίνι

Ιταλία: Η έκκληση Ντράγκι για άμεσο εμβολιασμό έπιασε τόπο – Πήγε και… ο Σαλβίνι

Θεαματική αύξηση παρουσιάζουν τα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στην Ιταλία, μετά τη χθεσινή έκκληση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι. «Καλώ όλους τους Iταλούς να εμβολιαστούν άμεσα, για να προστατέψουν τον εαυτό τους και τα πρόσωπα που αγαπούν», είχε δηλώσει ο Ντράγκι.

Μάλιστα, στην έκκληση του Μάριο Ντράγκι φαίνεται ότι ανταποκρίθηκε και ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος πριν από μερικές μέρες είχε προβεί σε ιδιαίτερα προκλητικές δηλώσεις για την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, το τελευταίο εικοσιτετράωρο η ανταπόκριση των πολιτών ήταν εντυπωσιακή. Στη Λομβαρδία, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, τα ραντεβού που κλείσθηκαν την Πέμπτη (22/7) μέσω υπολογιστή ή τηλεφωνικά, ήταν 30.000 περισσότερα από την Τετάρτη.

«Οι δωρεάν τηλεφωνικές γραμμές μας για ραντεβού εμβολιασμού, από χθες, είναι πραγματικά υπερφορτωμένες», δήλωσε ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια. Ενώ στην Καμπανία, με πρωτεύουσα τη Νάπολη, την τελευταία εβδομάδα ο μέσος όρος των ραντεβού ήταν 5.000 την ημέρα, χθες, άγγιξαν τα 10.000.

Όσο για την Κάτω Ιταλία, στη νοτιοανατολική περιοχή της Απουλίας, όλα τα ιατρεία του ιταλικού δημοσίου συστήματος υγείας καταγράφουν αυξημένη προσέλευση πολιτών για εμβολιασμό.

Στη βορειοανατολική περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια -με πρωτεύουσα την Τεργέστη- η αύξηση των ραντεβού, σύμφωνα με τους ειδικούς, οφείλεται τόσο στην έκκληση του Ντράγκι, όσο και στην ανακοίνωση ότι οι εμβολιασμένοι, κάτοχοι του «πράσινου πάσου», θα έχουν δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς κλειστούς χώρους.

Σήμερα πάντως ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, μετά την αναβολή του ραντεβού που είχε κλείσει τον Ιούνιο, ανήρτησε φωτογραφία έξω από εμβολιαστικό κέντρο, με το επίσημο έγγραφό της περιφέρειάς του για τη διαδικασία εμβολιασμού. Κάτι που, σύμφωνα με τους πολιτικούς παρατηρητές, αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι του χορηγήθηκε η πρώτη δόση σκευάσματος κατά της Covid 19.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφίας: Facebook

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις