Κόσμος

Ιταλία: Ξεκίνησαν οι δοκιμές σε εθελοντές ενός νέου εμβολίου

Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα στην Ιταλία οι δοκιμές για ένα πιθανό εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Ειδικότερα το ινστιτούτο Lazzaro Spallanzani στη Ρώμη, ένα νοσοκομείο που ειδικεύεται στις μολυσματικές ασθένειες, θα διεξάγει δοκιμές του εμβολίου σε 90 εθελοντές από την Ιταλία τις επόμενες εβδομάδες, με την ελπίδα το εμβόλιο αυτό κατά του κορονοϊού να είναι διαθέσιμο έως την άνοιξη του 2021.

Ο Φρανσέσκο Βάια, υγειονομικός διευθυντής του νοσοκομείου, δήλωσε στο Reuters ότι ο πρώτος εθελοντής, αφού λάβει το εμβόλιο, θα παραμείνει υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο επί τέσσερις ώρες προτού του επιτραπεί να επιστρέψει στο σπίτι του, όπου θα παραμείνει υπό παρακολούθηση επί 12 εβδομάδες.

«Θα δούμε αν υπάρχουν παρενέργειες και αν (το εμβόλιο) παράγει αντισώματα», εξήγησε ο Βάια, ενώ πρόσθεσε ότι η δεύτερη φάση των δοκιμών θα πραγματοποιηθεί σε χώρες με μεγαλύτερα επίπεδα μόλυνσης, όπως η Βραζιλία και το Μεξικό.

«Αν καταφέρουμε να είμαστε γρήγοροι, θα έχουμε τα πρώτα εμβόλια στην αγορά την επόμενη άνοιξη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το πιθανό εμβόλιο, που έχει την ονομασία GRAd-COV2 αναπτύχθηκε από την ReiThera, μια εταιρεία με έδρα στη Ρώμη. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι αρχές της επαρχίας του Λατίου, γύρω από την ιταλική πρωτεύουσα, ανακοίνωσαν ότι οι αρχικές δοκιμές του πιθανού εμβολίου, που έγιναν μεταξύ άλλων και σε ζώα, είχαν θετικά αποτελέσματα.

Πολλές χώρες, ανάμεσά τους η Ινδία, η Βρετανία, η Ρωσία και η Κίνα, διεξάγουν κλινικές έρευνες για πιθανά εμβόλια κατά του κορονοϊού.

«Τα μυαλά και η έρευνα στη χώρα μας είναι στην υπηρεσία της παγκόσμιας πρόκλησης για την αντιμετώπιση της covid-19», έγραψε στο Facebook ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα ανακοινώνοντας την έναρξη των κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένταλμα σύλληψης σε βάρος Ισραηλινού πρώην συμβούλου του Νετανιάχου – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Άινχορν έχει λάβει οδηγία να μην επικοινωνεί με το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ενώ σήμερα ζει στη Σερβία, όπου πρόσφατα ανακρίθηκε από Ισραηλινούς αστυνομικούς
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε πανικό: Οι ΗΠΑ «θα πληρώσουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια» αν κριθούν παράνομοι οι δασμοί
«Την πατήσαμε» εάν υλοποιηθεί ένα τέτοιο σενάριο, υποστήριξε ο Τραμπ, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ «δεν θα ήταν σε θέση» να καταβάλουν τα απαιτούμενα ποσά
Ντόναλντ Τραμπ