Κόσμος

Ιταλία: «Μαχαίρωσα τον πατέρα μου ενώ μου ζητούσε βοήθεια» – Σοκάρει ο 17χρονος που σκότωσε την οικογένειά του

Δεν χωράει ανθρώπινους νους την τριπλή δολοφονία στην Ιταλία με δράστη έναν 17χρονο που σκότωσε με 68 μαχαιριές τον αδερφό του και τους γονείς του τα ξημερώματα της Κυριακής (01.09.2024) μέσα στο σπίτι τους.

Η στυγερή δολοφονία στην Ιταλία, έγινε λίγες ώρες αφότου ο Fabio Chiarioni, ο πατέρας των δύο παιδιών, γιόρτασε τα 51α γενέθλιά του. Όπως αποκαλύφθηκε, μάλιστα, ο άτυχος πατέρας δεν κατάλαβε ότι ήταν ο 17χρονος που είχε δολοφονήσει τον 12χρονο και για αυτό κάλεσε τον Ρικάρντο να τον βοηθήσει.

Ο Fabio Chiarioni, από το Paderno Dugnano, κοντά στο Μιλάνο της Ιταλίας, πέθανε μαζί με τη σύζυγό του και τον 12χρονο γιο του, από τις μαχαιριές του άλλου του ανήλικου γιου.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο 17χρονος δολοφόνησε πρώτα τον 12χρονο αδελφό του, ενώ αυτός κοιμόταν.

Όταν οι γονείς του ξύπνησαν από τις φωνές του παιδιού και έσπευσαν στο δωμάτιο του παιδιού, ο Ρικάρντο τους μαχαίρωσε και αυτούς μέχρι θανάτου.

Μάλιστα ο πατέρας των δύο παιδιών, δεν κατάλαβε ότι ο 17χρονος γιος του είχε δολοφονήσει τον 12χρονο αδερφό του και γι’ αυτό κάλεσε τον Ρικάρντο σε βοήθεια.

«Μαχαίρωσα τον πατέρα μου, ενώ αυτός μου φώναζε να τηλεφωνήσω για βοήθεια» ομολόγησε ο νεαρός δολοφόνος, σύμφωνα με την Il Difforme.

Στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν είπε ότι «δεν υπάρχει πραγματικός λόγος που τους σκότωσα. Ένιωθα σαν έναν ξένο σώμα στην οικογένειά μου. Ένιωθα καταπιεσμένος. Πίστευα ότι με να τους σκοτώσω θα ελευθέρωνα τον εαυτό μου» για να προσθέσει στη συνέχεια κατά την ομολογία του ότι «το κατάλαβα ένα λεπτό αργότερα ότι δεν θα ήμουν ελεύθερος με το να τους σκοτώσω».

Αρχικά είπε ψέματα ότι ο πατέρας του σκότωσε τη μητέρα του

Αρχικά, ο 17χρονος δεν είπε την αλήθεια για το τραγικό φονικό, καθώς υποστήριξε ότι ήταν ο πατέρας του που σκότωσε την μητέρα του, την 49χρονη Daniela Albano και τον 12χρονο αδερφό του.

Όπως υποστήριξε, πριν τελικά να ομολογήσει μετά από πολύωρη ανάκριση, είχε βρει τον πατέρα του να κάθεται σε μια καρέκλα στο δωμάτιο του αδελφού του έχοντας δίπλα το μαχαίρι και μπροστά το άψυχο κορμί της συζύγου του, προσθέτοντας ότι τότε πήρε αυτός ένα μαχαίρι και τον σκότωσε.

Η απουσία, όμως, σημαδιών πάλης στο κορμί του 17χρονου προβλημάτισε τους αστυνομικούς, οι οποίοι μετά από ώρες κατάφεραν να τον κάνουν να ομολογήσει.

Για τους δικαστές και την αστυνομία, δεν αποκλείεται η αφορμή να ήταν το πάρτι γενεθλίων του πατέρα της οικογένειας, που έγινε λίγες ώρες πριν το έγκλημα όπου κατακρεούργησε με 68 μαχαιριές τους γονείς και τον αδελφό του. 

Οι συγγενείς, παππούδες, θείοι και ξαδέλφια ήταν παρόντες στη βίλα για το δείπνο, αλλά κανείς δεν παρατήρησε κάτι ασυνήθιστο στον Ρικάρντο, εκτός από το ότι ήταν πάντα λίγο εσωστρεφής.

Όταν ήταν «σίγουρος ότι οι γονείς του κοιμόντουσαν», ο 17χρονος σηκώθηκε από το κρεβάτι, κατέβηκε σιγά σιγά τις σκάλες και πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα, με λάμα μεγαλύτερη από είκοσι εκατοστά.

«Χτύπησα πρώτα τον Λορέντζο, απλώς επειδή ήταν πιο κοντά μου. Δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος», είπε στην ομολογία του αναφερόμενος στον αδελφό του τον οποίο και μαχαίρωσε τουλάχιστον 10 φορές, περισσότερες σε σχέση με τους γονείς του.

Ο ανήλικος δράστης αποκάλυψε στους ερευνητές ότι ένιωθε «δυσφορία» μέσα στην οικογένειά του και ότι τα συναισθήματα αυτά έγιναν πιο έντονα λίγες ώρες αφότου η οικογένεια γιόρτασε τα 51α γενέθλια του πατέρα του.

Είπε επίσης ότι σκεφτόταν να πραγματοποιήσει τις δολοφονίες «εδώ και καιρό», αναφέρει η Il Messaggero.

Πληροφορίες από Dailymail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γάζα: Τη Δευτέρα στο Κάιρο ξεκινούν οι κρίσιμες συνομιλίες για εκεχειρία και απελευθέρωση ομήρων
Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στη Γάζα προγραμματίζεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα στην Αίγυπτο, εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων και σκληρών δηλώσεων από το Ισραήλ και τη Χαμάς
Ισραηλινά στρατεύματα στη Γάζα
Ο κιθαρίστας των Oasis Paul Arthurs διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη και αποχωρεί από την περιοδεία του συγκροτήματος
«Πρέπει να κάνω ένα προγραμματισμένο διάλειμμα για το επόμενο στάδιο της θεραπείας μου, οπότε θα απουσιάσω από τις συναυλίες στη Σεούλ, το Τόκιο, τη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ», εξήγησε
Ο Paul «Bonehead» Arthurs, ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας των Oasis
Χακάν Φιντάν: Υπάρχουν συμμαχίες στην Ανατολική Μεσόγειο που προσπαθούν να περικυκλώσουν την Τουρκία
Όπως είπε, η Τουρκία βλέπει αυτές τις προσπάθειες και αναπτύσσει διπλωματικά μέσα για να τις αντιμετωπίσει, ενώ αν δεν μπορέσει να αναπτύξει διπλωματικά μέσα, ανέφερε, τότε το θέμα παραπέμπεται στον στρατό και στα όργανα ασφαλείας
Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν 14
Διάταγμα Τραμπ στέλνει 300 μέλη της Εθνοφρουράς στο Σικάγο – Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε ανάλογη διαδικασία για το Πόρτλαντ
Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, βρίσκεται στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας αφότου ξεκίνησε η ομοσπονδιακή επιχείρηση της ICE εναντίον παράτυπων μεταναστών στην περιοχή, τον περασμένο μήνα
Μέλη της Εθνοφρουράς στην Καλιφόρνια