Κόσμος

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο διπλωματικός σύμβουλος της Τζόρτζια Μελόνι μετά τη φάρσα που της έκαναν Ρώσοι ηθοποιοί

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου το απόγευμα της Παρασκευής (03.11.2023), ανακοίνωσε ότι ο διπλωματικός της σύμβουλος, Φραντσέσκο Ταλό, υπέβαλε την παραίτησή του, μετά το τηλεφώνημα – φάρσα που της έκαναν οι δύο Ρώσοι κωμικοί ηθοποιοί, Βόβαν και Λέξους. 

Ο Ταλό ανέλαβε την ευθύνη για τους ελλιπείς ελέγχους που κατέστησαν δυνατό το τηλεφώνημα -φάρσα των δύο Ρώσων κωμικών ηθοποιών, Βόβαν και Λέξους, στην επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, Τζόρτζια Μελόνι. “Η υπόθεση δεν έτυχε κατάλληλου χειρισμού, υπήρξε μια σχετική επιπολαιότητα. Εγώ, όταν το τηλεφωνικό κέντρο της προεδρίας της κυβέρνησης μου περνά ένα τηλεφώνημα, πρέπει να το θεωρήσω έγκυρο”, δήλωσε η Μελόνι.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι “κατά την τηλεφωνική αυτή επικοινωνία είχε κάποιες αμφιβολίες, ιδίως σε σχέση με αναφορές στον ουκρανικό εθνικισμό, και ενημέρωσε τον διπλωματικό της σύμβουλο, αλλά στην συνέχεια δεν έγιναν οι αναγκαίες επαληθεύσεις”.

Η κυβέρνηση Μελόνι, τέλος, παρουσίασε σήμερα θεσμική μεταρρύθμιση η οποία στοχεύει στην απευθείας εκλογή του πρωθυπουργού της χώρας. Μεταρρύθμιση η οποία θα πρέπει, όμως, να εγκριθεί από το κοινοβούλιο της χώρας και, σύμφωνα με την Μελόνι, “στοχεύει στην ενίσχυση της πολιτικής σταθερότητας της Ιταλίας”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι: «Δεν έχουμε το νομικό δικαίωμα να παραχωρήσουμε εδάφη – Η οπτική μας διαφέρει από του Τραμπ»
Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε ότι το αρχικό ειρηνευτικό σχέδιο των 28 σημείων των ΗΠΑ έχει μειωθεί σε 20 σημεία, με τα «ανοιχτά αντιουκρανικά σημεία» να έχουν αφαιρεθεί
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει τα γενέθλιά του «εθνική επέτειο» και καταργεί τις αργίες που μνημονεύουν τον αγώνα των Αφροαμερικανών
Την ημέρα των γενεθλίων του, 14 Ιουνίου, οι Αμερικάνοι θα μπορούν να επισκεφθούν δωρεάν όλα τα εθνικά πάρκα της χώρας - Δεν θα ισχύει όμως πια το ίδιο για τις αργίες που είναι αφιερωμένες στον αγώνα για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών
Ντόναλντ Τραμπ