Κόσμος

Ιταλία: Σε κλοιό κακοκαιρίας η Σικελία – Ένας νεκρός από σφοδρές καταιγίδες

Οι σφοδρές καταιγίδες που πλήττουν για δεύτερη ημέρα τη Σικελία στη νότια Ιταλία είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να προκληθούν κατολισθήσεις, ενώ δρόμοι και χωράφια πλημμύρισαν.

Ένας 67χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός σε έναν οπωρώνα, σε μεγάλη απόσταση από το σημείο όπου εθέαθη για τελευταία φορά, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα νερά και τη λάσπη, στα νοτιοδυτικά της Κατάνης. Η σύζυγός του αγνοείται ακόμη.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιταλίας Ilmeteo.it ανέφερε ότι τμήματα της Σικελίας και της Καλαβρίας πλήττονται από έναν σπάνιο για τη Μεσόγειο τυφώνα, τον αποκαλούμενο Medicane. Οι άνεμοι εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν αργότερα σήμερα, με ριπές που θα φτάνουν ακόμη και τα 120 χιλιόμετρα την ώρα.

Η ομοσπονδία των αγροτών της Σικελίας σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι περισσότερα από 300 χιλιοστά βροχής έπεσαν κοντά στην Κατάνη μέσα σε λίγες ώρες την Κυριακή, δηλαδή σχεδόν η μισή από την ετήσια ποσότητα βροχής στο νησί.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει σημάνει συναγερμό σήμερα για το βόρειο άκρο της Σικελίας και τη νότια Καλαβρία, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος για πρόκληση σημαντικών ζημιών στις περιοχές αυτές.

Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σε πολλές πόλεις και χωριά, δεκάδες πτήσεις αναγκάστηκαν να αλλάξουν προορισμό και τα δρομολόγια των φεριμπότ ματαιώθηκαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 2
Politico: Η Ευρώπη ανίκανη να καθορίσει πραγματικές εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία
Οι σύμμαχοι του Κιέβου πολλαπλασιάζουν τις ανακοινώσεις αλλά δυσκολεύονται να προτείνουν μια συγκεκριμένη λύση για την προστασία της Ουκρανίας από νέα ρωσική επίθεση σε περίπτωση ειρηνευτικής συμφωνίας
Γερμανοί στρατιώτες σε εκπαίδευση του ΝΑΤΟ 2
Ισραήλ: Εγκρίθηκε το εποικιστικό σχέδιο οικοδόμησης στη ζώνη Ε1 στη Δυτική Όχθη – Απειλείται η λύση των δύο κρατών
Η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή 3.400 κατοικιών στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο που θα διχοτομήσει τα παλαιστινιακά εδάφη
Ισραηλινοί στρατιώτες στη Δυτική Όχθη 1