Κόσμος

Ιταλία: Στους 61 οι νεκροί μετανάστες από το ναυάγιο

Ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο με μετανάστες κοντά στις ακτές της νότιας Ιταλίας αυξήθηκε στους 61, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι ιταλικές αρχές.

Η Μανουέλα Κούρα, αξιωματούχος των περιφερειακών αρχών της Ιταλίας δήλωσε στο Reuters ότι ένα ακόμα πτώμα μετανάστη εντοπίστηκε στη θάλασσα.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ δήλωσε ότι πάνω από 20 Πακιστανοί εκτιμάται ότι είναι μεταξύ των ανθρώπων που πνίγηκαν.

Το ξύλινο σκάφος, που είχε αποπλεύσει από την Τουρκία, εκτιμάται ότι μετάφερε ανθρώπους επίσης από το Ιράν και το Αφγανιστάν.

«Οι αναφορές για τον πνιγμό πάνω από 20 Πακιστανών σε μια ναυτική τραγωδία στην Ιταλία προκαλούν βαθύ προβληματισμό και ανησυχία», ανέφερε ο Σαρίφ σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι έδωσε «οδηγίες στο υπουργείο Εξωτερικών να εξακριβώσει τα γεγονότα το συντομότερο δυνατόν και να ενημερώσει το έθνος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί δημοσιογράφους για τις διαρροές για τα πυρηνικά του Ιράν: «Θα τους αναγκάσω να αποκαλύψουν τις πηγές τους»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει πως οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί κατέστρεψαν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν και πως δεν πρόλαβαν να μεταφέρουν τα αποθέματα ουρανίου
Ο Ντόναλντ Τραμπ