Κόσμος

Ιταλία: Συγκρατημένη αισιοδοξία των μεσαίων επιχειρήσεων για οικονομική ανάκαμψη

Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασαν οι μεσαίου μεγέθους ιταλικές επιχειρήσεις σχετικά με την προοπτική της οικονομικής ανάκαμψης, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Ιταλικών Επιμελητηρίων.

Το 37,3% των ιταλικών μεσαίων επιχειρήσεων θεωρεί ότι ο συνολικός τζίρος τους ως το τέλος του χρόνου πρόκειται να παρουσιάσει αύξηση, ενώ το 34% αναμένει άνοδο της παραγωγικότητας.

Το 90% των ιταλικών επιχειρήσεων το 2012 παρά την κρίση συνέχισε να εξάγει. Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της εσωτερικής αγοράς μόνο το 13,6% των μεσαίων επιχειρήσεων θεωρεί ότι φέτος μπορεί να βελτιωθούν οι πωλήσεις τους σε σχέση με πέρυσι.

Μέσα σε δέκα χρόνια, οι ιταλικές μεσαίες επιχειρήσεις μειώθηκαν κατά 453. Κατάφεραν να επιβιώσουν 3.594. Το 43% των ιδιοκτητών τους δηλώνει ότι εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εξασφάλιση της χορήγησης δανείων από τις τράπεζες.

Σχολιαστές τονίζουν ότι το μεγάλο εμπόδιο για την περαιτέρω ανάπτυξη του ιταλικού επιχειρηματικού τομέα αποτελείται από το υπερβολικό φορολογικό βάρος για τις εταιρίες που βρίσκονται στην μέση της κλίμακας (ανάμεσα σε εκείνες πολύ μεγάλων και μικρών διατάσεων) η φορολογική πίεση αγγίζει το ποσοστό του 44,5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πωλήθηκε η ιστορική έδρα της εφημερίδας Κοριέρε Ντέλα Σέρα λόγω χρεών

Μπερλουσκόνι: Τα παιδιά μου είναι σαν εβραίοι επι Χίτλερ!

Ορίστηκε η ημέρα ψηφοφορίας για την αποπομπή του Μπερλουσκόνι από την γερουσία

“Καιρός να αλλάξει το Μάαστριχτ”, δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα