Κόσμος

Ιταλία: Τα συνδικάτα ζητούν παράταση της απαγόρευσης απολύσεων έως τον Οκτώβριο

Να μην καταργηθεί το προσωρινό μέτρο που απαγορεύει τις απολύσεις ζητούν τα συνδικάτα στην Ιταλία. Θέλουν να παραμείνει σε ισχύ το μέτρο έως το φθινόπωρο.

Αν δεν αποφασιστεί παράτασή του, το συγκεκριμένο μέτρο για τις απολύσεις θα λήξει στις 30 του μηνός. «Την στιγμή αυτή πρέπει να κινηθούμε ενωτικά, να αποφευχθούν οι διχασμοί και οι κοινωνικές ρήξεις», δήλωσε ο Μαουρίτσιο Λαντίνι, γραμματέας του συνδικάτου Cgil, του μεγαλύτερου στην Ιταλία.

Μέχρι τώρα, η κυβέρνηση Ντράγκι έχει αναφερθεί σε πιθανή παράταση του μέτρου που απαγορεύει τις απολύσεις, αλλά μόνον για τους τομείς που επλήγησαν εντονότερα από την οικονομική κρίση, λόγω πανδημίας κορονοϊού, όπως είναι ο υφαντουργικός.

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, υπάρχουν τομείς που κινδυνεύουν να εκραγούν, πρέπει να απενεργοποιήσουμε την κοινωνική αυτή βόμβα» τόνισε, από την μεριά του, ο γραμματέας του συνδικάτου UIl, Πιερπάολο Μπομπαρντιέρι.

«Ζητάμε να παραταθεί τουλάχιστο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου η απαγόρευση των απολύσεων, διότι τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες, παρά τα μέτρα προστασίας, χάθηκε ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας» υπογράμμισε, τέλος, από την Φλωρεντία, ο επικεφαλής του συνδικάτου Cisl, Λουίτζι Σμπάρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν να συμφωνήσει σε εκεχειρία από αύριο Δευτέρα - «Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν βάσει της κατάστασης στο πεδίο» λέει το Κρεμλίνο
«Δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι σκοτωμοί ούτε για μία ημέρα. Αναμένουμε από τη Ρωσία να επιβεβαιώσει την εκεχειρία, πλήρη, με διάρκεια και αξιόπιστη, ξεκινώντας από αύριο 12 Μαΐου» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 1