Κόσμος

Ιταλία: Τέλος στις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους από τις 28 Ιουνίου

Η Ιταλία, μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που υπέστησαν τα πιο βαριά πλήγματα από την πανδημία του κορονοϊού, θα τερματίσει τη Δευτέρα 28η Ιουνίου την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, γνωστοποίησε χθες Δευτέρα .

«Από την 28η Ιουνίου θα βάλουμε τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους», ανήγγειλε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση θα έχει εφαρμογή στις «λευκές ζώνες», όπου η εξάπλωση του ιού έχει μειωθεί περισσότερο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα ισχύσει σε όλη τη χώρα, πλην της μικρής Κοιλάδας Αόστα (βόρεια).

Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά τη θετική γνωμοδότηση νωρίτερα χθες της τεχνικοεπιστημονικής επιτροπής η οποία συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η επιτροπή έκρινε ότι η μάσκα δεν απαιτείται πλέον να φοριέται υποχρεωτικά στις «λευκές» περιοχές, αλλά πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμη σε περίπτωση κινδύνου εξαιτίας συναθροίσεων.

click4more: Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Ματέο Σαλβίνι ενώνουν τα κόμματά τους

Τη Δευτέρα 28η Ιουνίου όλες οι περιφέρειες της Ιταλίας αναμένεται να είναι «λευκές», κατά τις προβλέψεις των ειδικών.

Χθες Δευτέρα το υπουργείο Υγείας κατέγραψε 21 θανάτους εξαιτίας του κορονοϊού και 495 κρούσματα του SARS-CoV-2 σε 24 ώρες. Σε αρκετές περιοχές δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος.

Η Ιταλία, η πρώτη χώρα της Ευρώπης όπου εντοπίστηκε εστία της πανδημίας, το πρώτο τρίμηνο του 2020, έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 127.291 θανάτους επί συνόλου 4,25 καταγεγραμμένων μολύνσεων.

Στη χώρα των 60 εκατομμυρίων κατοίκων έχει πλέον εμβολιαστεί το 30% του πληθυσμού ηλικίας 12 ετών και άνω. Έχουν χορηγηθεί πάνω από 46 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αιματοκύλισμα στην Καμπούλ: 400 νεκροί και 250 τραυματίες μετά την επίθεση του Πακιστάν
Οι πακιστανικές αρχές λένε ότι χτύπησαν με πλήγματα «ακριβείας» εναντίον «στρατιωτικών εγκαταστάσεων» και «υποδομών υποστήριξης τρομοκρατών», οι οποίοι δρουν «εναντίον πακιστανών αμάχων»
Επίθεση του Πακιστάν στην Καμπούλ
Το «όχι» της ΕΕ στον Τραμπ για πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ προκαλεί τριγμούς στο ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αμφισβητήσει αρκετές φορές την «αναγκαιότητα» της Συμμαχίας και έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από αυτή, αν η Ευρώπη δεν αυξήσει τα κονδύλια για την άμυνα
Στενά του Ορμούζ 14
Washington Post: Το καθεστώς στο Ιράν θα μείνει στην εξουσία εκτιμούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Οι Άραβες σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι και οργισμένοι, καθώς έχουν δεχθεί επιθέσεις αντιποίνων από ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους και drones
Φρουροί της Επανάστασης