Κόσμος

Ιταλία: Τέσσερις νεκροί και ένας τραυματίας σε σοβαρή κατάσταση από πτώση καμπίνας τελεφερίκ

Η καμπίνα έπεσε σε χαράδρα - Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης στο σημείο

Τέσσερις νεκροί και τραυματίας σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο τραγικός μέχρι στιγμής απολογισμός δυστυχήματος με τελεφερίκ στην Ιταλία.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε νωρίς το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης (17/4/25), στο όρος Φαΐτο, λίγο έξω από την Νάπολη, όταν έπεσε η καμπίνα ενός τελεφερίκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Ιταλίας ANSA, επικαλούμενο πηγές κοντά στις υπηρεσίες διάσωσης.

«Η καμπίνα στην κορυφή συνετρίβη, υπάρχουν φόβοι για θύματα», έγραψε στο Facebook ο Umberto De Gregorio, πρόεδρος της εταιρείας δημόσιων μεταφορών EAV που διαχειρίζεται την υπηρεσία τελεφερίκ, αποκαλώντας το περιστατικό «τραγωδία».

 

Στην καμπίνα τη στιγμή που έγινε το δυστύχημα, βρίσκονταν τέσσερις τουρίστες και ένας χειριστής.

Το τραγικό συμβάν οφείλεται, πιθανότατα, στον σφοδρό άνεμο που πνέει στην περιοχή, όπως και στην πυκνή ομίχλη.

Η καμπίνα έπεσε σε χαράδρα, με αρκετά ιταλικά μέσα ενημέρωσης να εκτιμούν πως έσπασε ένα από τα σύρματα, πάνω στα οποία κινείται το τελεφερίκ.

Οι τελευταίοι έλεγχοι σε ό,τι αφορά την ασφάλεια της συγκεκριμένης υποδομής είχαν πραγματοποιηθεί πριν από έναν χρόνο.

Ο επιβάτης που τραυματίσθηκε κατά την πτώση της καμπίνας, νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου της Νάπολης έχοντας υποστεί πολλαπλά τραύματα στα κάτω άκρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
BBC: Η «συνάντηση για τσάι» και το μυστικό σύστημα της Χαμάς για καταβολή μισθών δημοσίων υπαλλήλων στη Γάζα
Δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν σε μετρητά ένα ελάχιστο ποσοστό από τον κανονικό τους μισθό, κάθε 10 εβδομάδες - Το «σήμα» δίνεται μέσω μηνυμάτων για «συνάντηση για τσάι» σε σημεία διανομής
Μαχητές της Χαμάς
Γάζα: Πάνω από 200 Βρετανοί και Ιρλανδοί συγγραφείς ζητούν μποϊκοτάζ του Ισραήλ – Δραματική η ανθρωπιστική κρίση σύμφωνα με τον ΠΟΥ
Γνωστοί συγγραφείς ζητούν πλήρες μποϊκοτάζ μέχρι να αποκατασταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα - Προειδοποίηση από τον ΠΟΥ για ραγδαία αύξηση υποσιτισμού σε παιδιά
Παιδί στην Γάζα 2
Η Τουρκία εμπόδισε σκάφος να κάνει έρευνες για την Κύπρο: «Παραβίαζε την υφαλοκρηπίδα μας, αποτρέψαμε τετελεσμένα στη Μεσόγειο»
Η Άγκυρα ανέπτυξε αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις στο σημείο «για να παρακολουθήσουν την πορεία του σκάφους και αν χρειαστεί να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα»
Τουρκία 9