Κόσμος

Ιταλία: Υποχρεωτική αφαίρεση διπλώματος για κινητό, αντίθετο ρεύμα ή αλκοόλ

Πιο αυστηρός γίνεται ο νέος ΚΟΚ στην Ιταλία. Οι νέες πιο αυστηρές ποινές για όποιον κάνει παρανομία στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας θα εγκριθούν αύριο (21.06.2023) από την κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας, σύμφωνα με τη La Stampa, προτίθεται να εγκρίνει την υποχρεωτική αφαίρεση του διπλώματος για όποιον οδηγεί με το κινητό στο χέρι, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ή και υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα του Τορίνο, το δίπλωμα οδήγησης θα αφαιρείται και από όποιον συλλαμβάνεται να οδηγεί σε κατάσταση μέθης.

Ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Ματέο Σαλβίνι εννοεί επίσης να αυξήσει τα μέτρα για την προστασία όσων μετακινούνται με ποδήλατο και να επιβάλει υποχρεωτική ασφάλιση, όπως και πινακίδες, για τα ηλεκτρικά πατίνια.

Όπως γράφει η La Stampa, τέλος, βάσει των νέων κανόνων, η χρήση των μηχανημάτων για την ηλεκτρονική καταγραφή της ταχύτητας των οχημάτων θα γίνεται με στόχο την προστασία της ακεραιότητας των πολιτών, με ίδιες παραμέτρους σε όλη την χώρα «και όχι για να πολλαπλασιάζονται ουσιαστικά τα διάφορα πρόστιμα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ καλεί το ABC να απολύσει άμεσα τον παρουσιαστή Τζίμι Κίμελ: «Ο κόσμος είναι θυμωμένος»
«Πότε θα απολύσει το δίκτυο ψευδών ειδήσεων ABC τον απολύτως μη αστείο Τζίμι Κίμελ, ο οποίος διευθύνει χωρίς καμία ικανότητα μια από τις εκπομπές με τις χαμηλότερες τηλεθεάσεις στην τηλεόραση;», έγραψε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
«Εκτιμάται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι μεταξύ των υποψηφίων για το Νόμπελ Ειρήνης» λέει η νορβηγική επιτροπή
Η Γιούλια Ναβάλναγια, συζύγου του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι και η οργάνωση αρωγής Αίθουσες Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών είναι φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης
Ένα αντίγραφο του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης βρίσκεται στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ, όπου ανακοινώνεται ο νικητής, στο Όσλο της Νορβηγίας