Τετάρτη, 22 Μαΐ
27oC Αθήνα

Ιταλία: Υποχρεωτική αφαίρεση διπλώματος για κινητό, αντίθετο ρεύμα ή αλκοόλ

Ιταλία: Υποχρεωτική αφαίρεση διπλώματος για κινητό, αντίθετο ρεύμα ή αλκοόλ

Πιο αυστηρός γίνεται ο νέος ΚΟΚ στην Ιταλία. Οι νέες πιο αυστηρές ποινές για όποιον κάνει παρανομία στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας θα εγκριθούν αύριο (21.06.2023) από την κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας, σύμφωνα με τη La Stampa, προτίθεται να εγκρίνει την υποχρεωτική αφαίρεση του διπλώματος για όποιον οδηγεί με το κινητό στο χέρι, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ή και υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα του Τορίνο, το δίπλωμα οδήγησης θα αφαιρείται και από όποιον συλλαμβάνεται να οδηγεί σε κατάσταση μέθης.

Ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Ματέο Σαλβίνι εννοεί επίσης να αυξήσει τα μέτρα για την προστασία όσων μετακινούνται με ποδήλατο και να επιβάλει υποχρεωτική ασφάλιση, όπως και πινακίδες, για τα ηλεκτρικά πατίνια.

Όπως γράφει η La Stampa, τέλος, βάσει των νέων κανόνων, η χρήση των μηχανημάτων για την ηλεκτρονική καταγραφή της ταχύτητας των οχημάτων θα γίνεται με στόχο την προστασία της ακεραιότητας των πολιτών, με ίδιες παραμέτρους σε όλη την χώρα «και όχι για να πολλαπλασιάζονται ουσιαστικά τα διάφορα πρόστιμα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις