Κόσμος

Ιταλός πρωθυπουργός: Θα προσφύγουμε κατά των φαρμακοβιομηχανιών για τα εμβόλια

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε πριν λίγο, μέσω Facebook, ότι η χώρα του θα προσφύγει, με κάθε ένδικο μέσο, για να ζητήσει τον σεβασμό των όρων των συμφωνιών που η Ιταλία υπέγραψε με τις φαρμακοβιομηχανίες Pfizer και AstraZeneca για την παράδοση των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

H αναφορά του Ιταλού πρωθυπουργού παραπέμπει στη μείωση του ποσοστού εμβολίων που παραδόθηκαν από την Pfizer στην Ιταλία την τελευταία εβδομάδα (- 29% σε σχέση με την αρχική συμφωνία) και την ανακοίνωση της εταιρίας Astrazeneca ότι κατά το πρώτο τρίμηνο κυκλοφορίας του εμβολίου της, θα παραδώσει στην Ιταλία 60% λιγότερα εμβόλια από όσα είχαν συμφωνηθεί.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η χώρα του, προσφεύγοντας στην δικαιοσύνη, υπερασπίζει με κάθε τρόπο τους πολίτες της και ζητά τον σεβασμό των συμφωνιών.

«Η επιβράδυνση της παράδοσης των εμβολίων αποτελεί σοβαρή παραβίαση των συμφωνιών και προκαλεί τεράστιες ζημιές στην Ιταλία και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, με άμεσες συνέπειες επί της ζωής και της υγείας των πολιτών μας, αλλά και του κοινωνικού και οικονομικού ιστού μας που έχει ήδη πληγεί ιδιαίτερα, από ένα χρόνο πανδημίας», τόνισε επίσης ο Τζουζέπε Κόντε.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 13.331 κρούσματα κορονοϊού και 488 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 286.331 διαγνωστικά τεστ, το 4,6% των οποίων προέκυψε θετικό.

Χθες τα περιστατικά Covid-19 ήταν 13.633 με 472 θανάτους. Από την αρχή της πανδημίας, στην χώρα μολύνθηκαν 2.455.185 άνθρωποι και 85.162 έχασαν την ζωή τους. Στις ΜΕΘ της χώρας, σε σχέση με χθες βρίσκονται 4 ασθενείς λιγότεροι, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 288 λιγότεροι.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τέλος, υπογραμμίζουν ότι μετά από πολλές εβδομάδες, το σύνολο των θετικών στον ιό, την εβδομάδα που αφήνουμε πίσω μας περιορίσθηκε κάτω από το όριο των 500.000 ανθρώπων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τι είναι οι «Μπλε Δράκοι» που τρομάζουν τους κολυμβητές – Το εντυπωσιακό αλλά επικίνδυνο θαλάσσιο πλάσμα
Σπάνιοι, εντυπωσιακοί και επικίνδυνοι: οι «Μπλε Δράκοι» έχουν προκαλέσει συναγερμό σε παραλίες της Μεσογείου, καθώς το τσίμπημά τους μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο
Μπλε δράκοι
Ο Τραμπ βλέπει τον εαυτό του ως Νίξον απέναντι στον Χρουστσόφ: «Αδύνατο να κερδίσεις πόλεμο χωρίς επίθεση στη χώρα – εισβολέα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε φωτογραφία – σύγκριση με το ιστορικό «Kitchen Debate» του 1959 και επανέλαβε ότι αν ήταν στον Λευκό Οίκο ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 1
Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για διαπραγματεύσεις απελευθέρωσης των ομήρων και κατάπαυση πυρός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως» για συνομιλίες με στόχο μια συμφωνία για τους ομήρους και μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να στείλει αντιπροσωπεία στο Κατάρ ή στην Αίγυπτο
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου 1
Πυρκαγιές στην Ευρώπη: Ρεκόρ με περισσότερα από 10 εκατομμύρια στρέμματα καμένα το 2025
Οι δασικές πυρκαγιές έχουν ήδη καταστρέψει μια έκταση ίση με την Κορσική, ξεπερνώντας μέσα σε οκτώ μήνες το προηγούμενο ρεκόρ του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος EFFIS
Πυρκαγιά στην Πορτογαλία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απαιτεί την παράδοση του Ντονμπάς και την παραίτηση της Ουκρανίας από την ένταξη στο ΝΑΤΟ για συμφωνία ειρήνης
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από το Κίεβο να παραδώσει πλήρως το Ντονμπάς, να παραιτηθεί από την ένταξη στο ΝΑΤΟ και να απαγορεύσει την ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στο έδαφός του
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1