Κόσμος

Ήθελε να αυτοκτονήσει αλλά του τελείωσαν οι σφαίρες – Αποκάλυψη για τον 49χρονο που πυροβόλησε ενώ ορκιζόταν η ιταλική κυβέρνηση

- Άνεργος και όχι παράφρονας ο 49χρονος που πυροβόλησε έξω από το κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης
- "Μεμονωμένη πράξη" χαρακτήρισε το περιστατικό ο νέος Ιταλός υπουργός Εσωτερικών,
-“Δεν είναι παράφρονας, έχασε τη δουλειά του” λέει ο αδελφός του
- Δύο αστυνομικοί και μία έγκυος τραυματίστηκαν απο τα πυρά
- “Η επίθεση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τρομοκρατική” δήλωσε ο δήμαρχος της Ρώμης
- Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στους "ευαίσθητους στόχους"
- Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ απο όσα συνέβησαν το πρωί στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας

Διαψεύδει τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ο αδελφός του 49χρονου που το πρωί πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών έξω απο το κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης. Οπως λέει, δεν είναι παράφρων, όπως τον παρουσιάζουν τα μέσα ενημέρωσης, αλλά άνεργος.

Ο άνδρας ονομάζεται Λουίτζι Πρεΐτι, κατάγεται απο την Καλαβρία και ζει λίγο έξω από το Τορίνο. Το πρωί πήγε μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο και πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών, τραυματίζοντας δύο αλλά και μία έγκυο που περνούσε εκείνη την ώρα μπροστά απο το κτίριο.

ΔΕΙΤΕ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ

«Ο Λουίτζι έχασε την δουλειά του και χώρισε. Είναι σαράντα εννέα ετών και δεν αντιμετώπισε ποτέ του ψυχικά προβλήματα. Δεν είναι παράφρων, είναι απελπισμένος», δήλωσε ο Αρκλάντζελο Πρεΐτι. «Όλη η οικογένειά μου τώρα, έχει βυθιστεί σε απελπισία. Μετά τον πρόσφατο χωρισμό του, ο Λουίτζι είχε γυρίσει στην Καλαβρία, στο Ροζάρνο, για να ζήσει με τους γονείς μας. Είχαμε αρκετό καιρό, όμως, να μιλήσουμε», πρόσθεσε ο Ακλαντζελο Πρεΐτι.

Η γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά ενώ οι δύο αστυνομικοί- ο ένας σε πιο σοβαρή κατάσταση, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του- μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο 49χρονος φώναξε πριν ανοιξει πυρ: «Τι περιμένετε, πυροβολήστε με».

Ο Πρεΐτι συνελήφθη αμέσως, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και μπορεί να υποβληθεί άμεσα σε ιατρική εξέταση για να εξακριβωθεί η πραγματική κατάσταση της ψυχικής του υγείας.

«Μια μεμονωμένη πράξη» χαρακτήρισε ο νέος Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, την επίθεση και πρόσθεσε πως «για τους πυροβολισμούς ευθύνεται ένας 49χρονος άνεργος που ήθελε να αυτοκτονήσει, αλλά δεν τα κατάφερε, διότι είχαν εξαντληθεί οι σφαίρες που είχε στην διάθεσή του».

Οι έρευνες συνεχίζονται, υπογράμμισε, ο Αλφάνο, κάνοντας γνωστό, παράλληλα, ότι έχει ενισχυθεί, πάντως, η φύλαξη των λεγόμενων «ευαίσθητων στόχων».
 
Ο δήμαρχος της ιταλικής πρωτεύουσας Τζιοβάνι Αλεμάνο, δήλωσε πως η επίθεση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τρομοκρατική παρά το δυσάρεστο κλίμα των τελευταίων μηνών που έχει αυξήσει την ένταση. “Δεν πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια, αλλά σίγουρα το κλίμα των τελευταίων μηνών δε βοήθησε”, τόνισε ο Αλεμάνο.


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ REUTERS

Διαβάστε

Σοκ στην Ιταλία – Παράφρονας πυροβόλησε αστυνομικούς την ώρα που ορκιζόταν η κυβέρνηση – Τραυματίστηκε ελαφρά μια γυναίκα

Ιταλία: Oρκίσθηκε παρά τους πυροβολισμούς η κυβέρνηση του Λέτα

“Να δοθεί τέλος στην ακυβερνησία” – Τι δήλωσε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ αποκαλύπτει την «Προεδρική Λεωφόρο της Δόξας» – «Ξήλωσε» το πορτρέτο του Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο
Ο Τραμπ έστειλε μήνυμα σε βοηθούς των Δημοκρατικών, αντικαθιστώντας το πορτρέτο του Μπάιντεν με ένα αυτόματο στιλό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι χρησιμοποιούσαν αλόγιστα την υπογραφή του πρώην προέδρου
Πορτρέτα πρώην προέδρων στον Λευκό Οίκο
1
Νετανιάχου: «Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από κράτη της Δύσης δεν δεσμεύουν με κανένα τρόπο το Ισραήλ»
Δεκάδες παγκόσμιοι ηγέτες συγκεντρώθηκαν στα Ηνωμένα Έθνη για να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος, μια ιστορική διπλωματική στροφή σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Η Ισπανία στέλνει πλοίο του Πολεμικού της Ναυτικού για να συνοδεύσει τον στολίσκο Global Sumud Flotilla στη Γάζα
Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ που έχει καταδικάσει ανοιχτά τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, κάνοντας λόγο για γενοκτονία, κάνει πλέον ένα τολμηρό βήμα, δεσμεύοντας άμεσα την ισπανική στρατιωτική προστασία
Μια παλαιστινιακή σημαία φαίνεται καθώς οι άνθρωποι συγκεντρώνονται στο λιμάνι της Ερμούπολης πριν από την αναχώρηση δύο ιστιοφόρων, του Electra και του Oxygen, που ανήκουν στο Global Sumud Flotilla και έχουν ως στόχο να φτάσουν στη Γάζα και να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ 1
Γροιλανδία: Η Δανία ζητά συγγνώμη για τις αναγκαστικές στειρώσεις
Από το Νουούκ, η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν παρουσίασε τις επίσημες συγγνώμες προς τις Γροιλανδές γυναίκες που εξαναγκάστηκαν σε στείρωση ή σε αντισύλληψη για περισσότερα από τριάντα χρόνια
Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν στη Γροιλανδία